no ja to szukałam wszędzie, czytałam zapisywałam jak ubrać dziecko na 1 spacer latem, a tutaj znalazłam ![]()
ja ubieram tyle warstw ile sobie tak podpowiedziała położna
Latem byle nie przesadzać ze strojem dziecku jest tak samo gorąco
ja to jeszcze czasem zabieram ze sobą na spacery latem cieniutki kocyk do przykrycia dziecka, gdyby czasem mi zasnął
Do przykrycia latem używam pieluszki flanelowej
dokladnie nie ma co przesadzac z ubieraniem latem dzieci jak jest strasznie goraco, wystarczy lekko ubrac i wrazi ppotrzeby przykryc pieluch flanelowa badz tetrowa
Też przykrywać maluszka pieluszką…
my mamy zawsze ze sobą kapelusik, krem z filtrem i cieniutki kocyk jakby mały usnął a wiał by chlodniejszy wiaterek
W lipcowym numerze dziecko przeczytalam ze sa nawet ubrania z Filtrem, ktore tez nie dopuszczaja do przegrzania organizmu hehe czy wiedzialyscie o tym
pewnie drogie takie ubranko, ja nie wiedziałam
i nam czasem zdarza się użyć pieluszki ale tetrowej, flanelowej nigdy nie miałam
ciekawe jak wyglada i ile kosztuje i kto takie ubranka kupuje ![]()
ja już o tych ubranach dawno słyszałam tylko nigdy nie interesowałam się ich cenami
też słyszałam o tych ubraniach ale wole nie wiedziec jaka jest ich cena
klamerka123: nie miałam bladego pojęcia o tym, że coś takiego istnieje, z czego takiego ubranka są zrobione?
mnie mówiono ubierać tak jak nas dorosłych,nawet lżej:) ale w lecie.
zawsze moja mama mi powtarzała że dziecko musi być ubrane o jedną warstwę więcej od dorosłego. ja tak robie i póki co moje dziecko się jeszcze nie przegrzało.
ja latem ubieram dziecko bardzo lekko przy upalach wtedy nie stosuje tej reguly o ktorej mowisz
nawet gdzie o tym czytalam ze przy upalach dziecko moze byc w samej pieluszcze i przykryte tetra
jak jest bardzo gorąco to ja też odpuszczam tę zasadę, żeby ubierać dziecko o jedną warstwę więcej, najważniejsze też kontrolować temperaturę dziecka, czy się nie przegrzewa lub nie jest mu zimno
w samym pampersie i tylko lekka koszulka-bawełniana, no i koniecznie główka zakryta najlepiej biała czapeczką