jak jest bardzo ciepło to zakładam dziecku albo body z którkim rękawkiem albo kuszlke i majteczki. Nie ma sensu grubiej ubierać aby dziecko nie przegrzać.
ja nie uważam by dziecko miało być ubrane o jedną warstwę więcej od dorosłego ? to jak ja mam jedną koszulkę to dziecku dwie założyć w upał
Jeny ja to w upały jak najbardziej przewiewne rzeczy staram się córci zakładać, przecież dzieci szaleją na dworze!
Tak sie zimą robi a latem tak jak dorosłego się ubiera
Mama Tymka ma racje latem dziecko ubieramy jak siebie jemu tak samo jest cieplo jak nam
synek biega na pampersie i w czapeczce
latem nie wyobrażam sobie stosowania zasady o jedną warstwę więcej, ja się pocę a co dopiero dziecko. Dlatego gdy idziemy na spacer zakładam synkowi body z krótkim rękawkiem, ewentualnie spodenki lub bluzeczka na ramiączkach. To najwygodniejszy strój dla dziecka. W domu oczywiście w upały pozwalam synkowi na śmiganie w samym pampersie.
ja tak samo robie przychodzac do domu syn jest w samym pampersie
przy dużych temperaturach moje dzieci również pozostają przy samych majteczkach
teraz ubieram w body w długim rękawem na noc przykrywam rożkiem a w dzień pieluchą
Ja w dzien tylko pampers w nocy w body na krotki rękawek i ewentualnie przykrywam pieluszką
w zaleznosci od nocy raz zakladam na krotki raz sam pamprers i kocyk
tez zależy od nocy, bo jak człowiek spi to nawet w upały ciało sie wychładza - rodzaj piżamki dostosowuje do nocnej temperatury
My jeszcze z samym pampersem nie spaliśmy.
ja w ciągu dnia małego w samym pampersie trzymam
mój synek też cały dzień na samym pampersie biega
moją puszczam w samych majteczkach po domu lub przed ale teraz jak były te upały to nie wychodziłyśmy w to słońce dopiero wieczorkiem a pozatym nawet jak moja śpi to główka jej się poci i zaraz całe włosy mokre i czasem ciężko uniknąć przegrzania
ja w upalne dni ubieram synka w cienką bawełnianą koszulkę i pampersa, nie chce, żeby go gdzieś przewiało jak będzie cały golutki
najgorzej ma pupa, teraz łatwo o odparzenie
My ile sie da wietrzymy pupcię
bez wietrzenia pupci dziecko by nie wytrzymało. Więc jak dziecko jest w dopowiednim wieku to najlepiej oduczać od pampersa