ja nawet zimą wietrzyłam, uwielbiał leżeć bez pieluchy
ja też wietrz pupcie tylko raz mi tapczan posikał mimo podkładu
male dzieci sa nieprzewidywalne szczegolnie jak sie zmienia im mieluszke i jak poczuja ze je sie rozbiera i zmienia pieluszke wowczas wszystkiego mozna sie spodziewac
ja wolę chodzić po południu na spacery
nam zawsze do południa czas szybko mija więc raczej nie chodzimy na spacery, a żeby uniknąć upałów chodzimy na spacer po obiedzie
teraz unikamy słońa w najgorszych godzinach, spacery są głównie popołudniem gdy się nieco schłodzi. W domu w ciągu dnia czasem zdarza się że synek bawi się w wodzie
My też się nie wynurzamy z domu upał i często wietrzymy pupę. częsciej też małą przystawiam do piersi, zeby sie napiła
my siedzimy w domu teraz całe dnie tylko wieczorem wychodzimy bo najchłodniej albo rano ale najczesciej jeszcze spi
Teraz przy takich upałach wychodzimy na spacery dopiero o 18
w takie upały jak teraz są najlepiej z dzieckiem wychodzić rankiem lub wieczorem, ewentualnie tylko w cieniu przebywać.
w upały najlepiej sprawdzają się ubranka bawełniane nic sztucznego żadnych falbanek i koronek ja nawet w upał zrezygnowałam z pampersów na rzecz pieluszek tetrowych
dobrze jest miec cos do picia dla dziecka na spacerku
Zawsze trzeba cos miec
my zawsze na spacer bierzemy 2 zestawy ubranek,długi i krótki rękaw…raczej obserwuje termometr,inne dzieci jak ubrane a potem oceniam sytuacje.
ja tak rozumuję że jeśli mi jest gorąco to maluchowi będzie tym bardziej bo ono rusza się biega a maluszka który leży nie kładźmy nigdy na kocu w wózku bo dodatkowo grzeje i potówki murowane
nasza mała w domu chodzi w samej pieluszce
u nas też i na bosaka,bo podłoga nie zimna:)
moje maleństwo urodzi się w zimie, więc jak będzie lato to będzie już większe a przez to mniejszy strach, że się je przegrzeje
nasza mała też urodziła się zimą, ale latem uważałyśmy i często zmieniałyśmy pieluszkę a pupcie przemywałyśmy wodą
u nas tez w zime sie urodziła ale w lato czesto sprawdzalismy czy nie jest jej za ciepło