Sposoby na uniknięcie przegrzania noworodka latem

ja nawet zimą wietrzyłam, uwielbiał leżeć bez pieluchy

ja też wietrz pupcie tylko raz mi tapczan posikał mimo podkładu

male dzieci sa nieprzewidywalne szczegolnie jak sie zmienia im mieluszke i jak poczuja ze je sie rozbiera i zmienia pieluszke wowczas wszystkiego mozna sie spodziewac

ja wolę chodzić po południu na spacery

nam zawsze do południa czas szybko mija więc raczej nie chodzimy na spacery, a żeby uniknąć upałów chodzimy na spacer po obiedzie

teraz unikamy słońa w najgorszych godzinach, spacery są głównie popołudniem gdy się nieco schłodzi. W domu w ciągu dnia czasem zdarza się że synek bawi się w wodzie

My też się nie wynurzamy z domu upał i często wietrzymy pupę. częsciej też małą przystawiam do piersi, zeby sie napiła

my siedzimy w domu teraz całe dnie tylko wieczorem wychodzimy bo najchłodniej albo rano ale najczesciej jeszcze spi

Teraz przy takich upałach wychodzimy na spacery dopiero o 18

w takie upały jak teraz są najlepiej z dzieckiem wychodzić rankiem lub wieczorem, ewentualnie tylko w cieniu przebywać.

w upały najlepiej sprawdzają się ubranka bawełniane nic sztucznego żadnych falbanek i koronek ja nawet w upał zrezygnowałam z pampersów na rzecz pieluszek tetrowych

dobrze jest miec cos do picia dla dziecka na spacerku

Zawsze trzeba cos miec

my zawsze na spacer bierzemy 2 zestawy ubranek,długi i krótki rękaw…raczej obserwuje termometr,inne dzieci jak ubrane a potem oceniam sytuacje.

ja tak rozumuję że jeśli mi jest gorąco to maluchowi będzie tym bardziej bo ono rusza się biega a maluszka który leży nie kładźmy nigdy na kocu w wózku bo dodatkowo grzeje i potówki murowane

nasza mała w domu chodzi w samej pieluszce

u nas też i na bosaka,bo podłoga nie zimna:)

moje maleństwo urodzi się w zimie, więc jak będzie lato to będzie już większe a przez to mniejszy strach, że się je przegrzeje

nasza mała też urodziła się zimą, ale latem uważałyśmy i często zmieniałyśmy pieluszkę a pupcie przemywałyśmy wodą

u nas tez w zime sie urodziła ale w lato czesto sprawdzalismy czy nie jest jej za ciepło