Dlaczego warto czytać książki niemowlakowi? Czy spacer wpływa pozytywnie na sen maluszka? Sprawdź, jak wartościowy spędzać czas wspólnie z dzieckiem?
Mi brakuje długich spacerów i placu zabaw. Zima to kiepski czas na zabawy na świeżym powietrzu. W sezonie ciepłym jesteśmy ciągle w terenie:) Bierzemy jedzenie na wynos i jazda. Czasem wychodziłyśmy na cały dzień. Brałam tylko zestaw ciuszków pieluch itp rzeczy i mogłyśmy cały dzień śmigać na świeżym powietrzu…
muzykowania to ja na razie przy mojej malej az za duzo w domu ma tyle zabawek grajacych ze szok organki razy dwa cymbalki i jeszcze duzo innych grajacych rzeczy
ja właśnie planuje kupić cymbalki mojemu 8 miesięcznemu dziecku. myślicie, że to za wcześnie czy w sam raz?
mamutek mamy dzieci w takim samym wieku myślę że cymbałki by zainteresowały je. Chociaż znając mojego synka to narazie wpakował by pałeczki do buzi
ale zawsze można spróbować
hehe ja jednak jak kupie cymbałki to mały raczej bedzie starszy, bo jak zacznie bebnić to mu nie zabiore i zwariuje chyba ze jak teściowa będzie przychodzić to bede mu dawać cymbałki
mamutek moja ma cymbalki w ksztalcie samolotu i ma kolkch jest ten samolot jak sie znudzi granie to moze sobie je ciagnac za szmurek
zabawka 2 w 1 pomysłowo
znalazłam sposób na mojego marudę dziś… rozebrałam go jest w samych bodach i zabawa na całego jaka radocha… obgryza sobie palce u stup i w końcu bawi sie na macie
dzieci bez ubrania to bardzo szczęśliwe dzieci ;o)
oj tak mamutek A co do czytania książeczek to naprawdę warto zaczynać od samego początku. Brat mojego chrześniaka nie był przyzwyczajony do książeczek i bardzo szybko sie przy nich nudził
oska masz racje ja staram sie czytac mojej malej codziennie ksiazeczki bo dzieki temu rozwija sie wyobraznia malucha
Warto uczyć dzieci obcowania z książkami i interesowania się nimi od najmniejszego, wartościowe są też tak jak mówi kulcio, np. cymbałki
z golasami jest najwięcej frajdy, a i skóra oddycha
powinno się czytać maluszkom ksiązki codziennie przed snem, dzięki temu wpajamy dziecku od najmnielszych lat czytanie książek
zgadzam sie z wami dziewczyny ja tez chodz troszke jej czytam rano lub wieczorem
co do muzykowania to na początek dobre są tak jak pisałyście cymbałki i nie zapominajmy tez o tamburynie. Można też nabyć takie dziecięce fortepianki, zeby dziecko się wprawiało w muztykowanie
ja już nie mogę się doczekać malowania pisanek, ciekawe jak mój maluszek zareaguje na kolorowe jajeczka:)
mysmy ostatio kanape wysuneli na srodek pokoju i gonilismy sie z mala w kolko a poznie robilismy aku ,dziecko mialo fraje ze ho ho
Moja uwielbia słuchać gdy jej czytam. Robie to od samego początku ciąży więc to dla niej naturalne… A ja cieszę się, że dzięki temu poznaje słowa, zabarwienie głosu, historyjki… uwrażliwia się:)
Oczywiście w zabawach - bieganinach - tatus jest najlepszym kompanem:)
z tym wypadem na plac zabaw to tak różnie może być, bo niestety nie wszędzie sa zrobione. A jak juz sa to nieraz okupowane przez młodzież lub pijaczków. I niestety nikt tego nie kontroluje, ze matka z dzieckiem nie może skorzystać i sie pobawić z dzieckiem