Spuchnięty i bolacy siusiak

O retysiu nie słyszałam o czymś takim. 

Właśnie bardzo chciałabym uniknąć zabiegu :( Ma 2l i ta skórka schodzi tylko troszkę,że czubek tylko widać.

Moniczka a nie naciagalas siusiaka synkowi od malutkiego? 

No właśnie powiedzcie mi jak często to robicie? 

moniczka7896 powiem Ci, że pediatra nie zawsze widzi problem. Lekarz synka najpierw nie widział problemu wcale, dopiero po 2 latach, na bilansie 4 latka dał nam skierowanie do chirurga. 

PattMaz mój synuś już robi sobie to sam i tak ok. 3 razy w tyg przy kąpieli 

Patka, niby od małego ,jak miał kilka miesięcy to podczas kąpieli troszkę próbowałam.Gdy synek skończył rok pytałam o to pediatrę to nic nie kazała tam robić.Ja mimo wszystko czasem troszkę próbowałam ściągać.Teraz ma 2l i nie pozwala zbytnio ruszać :( Jestem ciekawa co aktualnie by nasza pediatra powiedziała no ale musimy czekać. 

PattMazz,ja przy każdej kąpieli starałam się coś z "tym" robić.

Moniczka bo teraz różnie mówią. Starsi lekarze nadal każą naciągać a młodzi już tego nie praktykują. Ja jednak naciągałam za radą naszej pani doktor i nie żałuję tej decyzji 

Patka,u mnie pediatra nie taka stara bo pod 50.Druga w drugiej przychodni tak samo, a dwa różne zdania... Czekam z niecierpliwością na bilans.

Dziewczyny odciąganie na siłę prowadzi do zrostów i potem robią się problemy... 

Figa nigdy nie naciągałam małemu na siłę zawsze tylko tyle ile to było mozliwe. 

Figa,w takim razie co robić i jak żeby było ok?

Patka a ile synek ma? 

PattMaz,patki syn ma prawie 5l więc jakieś doświadczenie w tych sprawach ma.

Ja to nie robię tego. Czytałam, że to nie jest dobre. Znaczy można odchylać tylko tyle do poczucia oporu. Kilka razy próbowałam, ale na razie to chyba nic nie idzie.

Moniczka a to już starszak ja to czekam aż mój też sam bd robił jakoś nie przepadam za tym. 

PattMaz,ja uważam,że jeśli tak trzeba to bym robiła ,tylko u nas sytuacja wygląda tak,że dwie panie pediatry i dwa różne zdania na ten temat.Nie chcę zaszkodzić synowi ,ale nie chciałabym też aby później przez takie"zaniedbanie" miał robiony np.zabieg.Zalezy mi na pewnych informacjach, a póki co wciąż nie mam takich na 100% sztywnych wytycznych.

Samo się odklei, nic na siłę, do momentu oporu tylko delikatnie. 

PattMaz tak mój syn ma już prawie 5 lat i teraz już sobie sam naciągnie siusiaczka ale jak byl mniejszy to sami z mężem to robiliśmy. 

Figa nie zawsze jest tak że samo się odklei ale też uważam że wystarczy tylko do oporu a po paru razach i tak zauważyłam że da się co raz to więcej 

Oj chciałabym żeby coś sam robił już lecz on jedynie co robi to ciągnie za sisiorka aż starego sam ten widok boli..