Sterylizator do butelek

Ja zaczęłam sterylizować dopiero teraz, jak córka chodzi do żłobka.
W domu jak była, to po prostu dokładnie myłam :sweat_smile:

Ja mam lionelo podwójny taki jak ten z Canpol co wysyłała @asiam1 w pierwszym wpisie. Szybko mnie zaczęło wkurzac że niewiele mieści, najczęściej korzystam do smoczków. A butelki w woreczkach Canpol do mikrofalówki, ale tam się zmieszczą 3-4 to też nie ma szalu. Kolejny gadżet którym bym nie pogardziła to te “zmywarki” do butelek, jak z baby brezza :stuck_out_tongue_winking_eye:

Jak jak zaczęłam używać laktatora który po każdym użyciu musiałam wygotować to kupiłam za 100 zł sterylizator z suszarka - bardzo mi zależało żeby miał od razu suszarkę bo jak wygotowywalam też zabawki młodemu to suszyło się go x czasu … kupiłam sterylizator marki beat, działa i ułatwia życie. Wyciągam suchy raz dwa i nie mam problemu moge używać dalej. A zaraz dojdą gryzaki i skoczki a on ma 2 pojemniki duży na butelki itp i mały na akcesoria i można ich używać razem lub osobno więc super. Polecam. Rozwalasz zakup używanego na Vinted ale jakoś zwątpiłam bo często były z kamieniem itp a 100 zł to nie majątek.

Ja używałam na początku jedynie wrzątku haha ale sterylizator faktycznie jest potrzebny bo to wygoda. Jeżeli chcesz jakiś mały to ten z Canpol będzie idealny co dziewczyny polecały od razu z podgrzewaczem i lampeczka hihi.

Ja mam podgrzewacz do butelek i sterylizator 2w1 z Philipsa. Ale z opcji sterylizatora jeszcze nie korzystałam. Ja wszystko zalewam wrzątkiem. Przez pierwszy miesiąc to laktator i butelki po każdym użyciu, smoczki kilka razy w ciągu dnia. Teraz raz dziennie, a smoczki to zazwyczaj przepłukuje pod bieżącą wodą.

1 polubienie

Ja mam sterylizator z canpola zakupiłam przy drugim dziecku i to się okazał nasz jeden z najlepszych zakupów. Oszczędność wody, energi i czasu , sterylizujemy w nim butelki, smoczki, zabawki. Teraz stosujemy przy synku i sprzęt nie do zdarcia . Wszystko czyste , używam go cały czas bo czuję że pozbywam się wiekszosci bakterii.

Ja jeszcze właśnie też mam i myślę ciągle że nie będzie mi potrzebny , ale jak już przejdę na kpi to ten właśnie patrzę że całkiem ciekawie wygląda :star_struck::star_struck: