Dziewczyny, jakie są wasze opinie na temat sterylizatorów do butelek? Przydaje się? Czy w takim sterylizatorze można też sterylizować laktator, smoczki? Jak to u Was wygląda? Będę wdzięczna za opinie
Na pocztaku myslalam, ze nie jest mi potrzebny , ale szybko sie okazalo , ze to super sprawa. A szczególnie ten 7 w 1
https://canpolbabies.com/p/canpol-babies-podgrzewacz-i-sterylizator-7w1-z-termostatem-i-lampka
Ja teraz grzeje w nim tez sloiczki , podgrzewam mleko i sterylizuje butelki/smoczki no generalnie polecam wlasnie taki , ktory ma wiecej funkcji
Ja używam neno luna ,idealny na podróże bo mały a jednak spełnia swoją funkcję i nie zajmuje dużo miejsca w bagażu . W domu też używam .Ma wiele funkcji. Części od laktatora też w nim wyparzam
Ja mam sterylizator z podgrzewaczem z lionello ale średnio jestem zadowolona. Preferuje albo wyparzenie we wrzątku w garnku albo w woreczkach do sterylizacji z canpol. Takie urządzenie podgrzewacz ze sterylizatorem na moje potrzeby jest za mały, można tam włożyć tylko 2 butelki, więc musiałabym sterylizować od razu po każdym użyciu, a wolę zabrać się za sterylizację butelek po całym dniu.
Jakbym miała teraz kupić sterylizator to kupiłabym taki z funkcją suszenia, bo to co mnie denerwuje najbardziej to wiecznie suszące się butelki na blacie, a tak to po sterylizacji i suszeniu mogłabym je szybciutko schować do szuflady ![]()
@CanpolBabies_Redakcja może warto zastanowić się nad wprowadzenia takiego urządzenia? Albo 3w1 zmywarka, sterylizator i suszarka i najlepiej czarne, żeby kolorystycznie pasowało do ekspresu ![]()
Ja kupiłam strerylizator neno lindo 6w1 i mam nadzieję, że się sprawdzi. Większość osób poleca zakupić sterylizator.
Mam
jest idealny ![]()
@SylwiaMK ja tez mam potrzebe czarnych sprzętów ![]()
Ja też używałam sterylizatora, głównie do laktatora, Na początku dokarmiania doradczyni laktacyjna kazała nam raz na dobę wygotowywać wszystkie części laktatora i butelkę w garnku, więc szybko ogarnęłam sterylizator. Mimo że szybko przestałam regularnie dokarmiać butelką, to potem przydał się też do rozmrażania mojego mleka czy podgrzewania jedzenia przy rozszerzaniu diety. W drugiej ciąży kupiłam od razu jako część wyprawki, chociaż trochę żałuję, że nie wzięłam od razu z funkcją suszenia.
Jeśli byłabym kpi jak zamierzałam to sterylizator byłby wybawieniem, jak jeszcze używałam laktatora to mega mi się sprawdzał taki wielopoziomy który dostaliśmy po szwagierce chyba z Avent, bo i laktator i butelki i smoczki gryzaki no wszystko co miało info że można sterylizować tam pakowaliśmy, jak przeszliśmy na mm to sterylizator okazał się być zbędnym gadżetem bo gamę changer wówczas były u nas torebki do sterylizacji w mikrofali! Te z canpola czy bociolnd drogie nie są a mega ułatwiają bo wrzucasz wszystko co się mieści do woreczka u nas to potrafiły być 2 butelki smoczki albo butelka smoczki gryzaki zalewasz woda i 3 minuty i po problemie. Mega fajne jest też to że nie musisz tego czyścić bo 20 użyć i wymieniasz worek. Jednak no to nie jest rozwiązanie na laktator czy większą ilość bobasow ( czyt. Większa ilość butelek nakładek itp. )
Podpowiem że niektóre smoczki mają też takie opakowania do sterylizacji, na pewno Philips i mam takie mają, nie pamiętam czy canpola też przypadkiem nie miały takiego i to też ułatwiało życie bo wkładasz te 2 smoczki do opakowania trochę wody i te 3 minuty i gotowe ![]()
My mamy taki z lovi - sterylizator z suszarka, używamy codziennie
wrzucam do niego i laktator i smoczki i butelki, także jak dla mnie to mega przydatna sprawa, jest dość spory ale dzięki temu więcej się w niego zmieści ![]()
o tak ten podgrzewacz to zloto. sama się skusilam do wyprawki dla drugiego maluszka dzięki tutaj dziewczynom i jestem bardzo zadowolona . sterylizuje bez problemu laktatory (canpol smart sense i canpol hands free) super sobie z nimi radzi i nic sie z nimi nie dzieje. sterylizuje też normalnie butelki smoczki i podgrzewam swoje mleczko . rowniez polecam
jedyny minus brak suszarki ale pozostale funkcje to wynagradzaja
Gdyby był czarny to bym kupiła
a tak to się męczę z suszarka taka zwykła. Chociaż trochę mnie kusi. A po użyciu butelki są całe suche czy jeszcze trochę są wilgotne ?
Gdybym wcześniej wiedziała ile takie urządzenie może mieć przydatnych funkcji kupiłabym
![]()
Canpol babies lub lovi z funkcją suszenia
ogólnie u mnie w szpitalu ten z canpola babies zrobił furorę 1 minutę podgrzewa mleko. genialne i super. brawa dla Canpol babies za cudo sprzęt który ułatwił macierzyństwo ![]()
![]()
Zależy od opcji - bo tam możesz wybrać suszenie 10 min, 30 albo 50
po 10 - zależy co, ale jak laktator to dodatkowo jak chce na już to muszę przetrzeć papierem, 30-50 min to już suchutkie ![]()
Edukujecie mnie non stop , nie wiedzialam , ze w ogole sa takie z suszarka ![]()
no widzisz canpol nas bawi uczy i nagradza ![]()
Jak zaczeła sie moja przygoda z pierwszym dzieckiem to nie uzywalam sterylizatora tylko myłam i wyparzałam budelki wrzatkiem
Ale teraz napweno wiem to że przy kolejnym dziecko zdecyduje sie na niego bo to bardzo duze ułatwienie
Duzo osob poleca wlasnie z Marki campol
Ten który podesłała w pierwszym komentarzu @asiam1 jest naprawdę świetny. Jeżeli miałabym polecić to właśnie on sprawdzi się idealnie. Zwłaszcza na jego wielofunkcyjność . Więc można korzystać też z innych funkcji , które naprawdę są przydatne
Ja tak jak @Wesola95 mam sterylizator z suszarką Lovi. Wcześniej miałam philips avent ale kupiłam go na vinted używanego bo nie wiedziałam czy jest sens inwestować w taki sprzęt i mi się zepsuł niedawno. Mając porównanie zdecydowanie polecam ten Lovi. Co prawda jest trochę mniejszy ale o wiele lepiej dosusza. Po avencie zawsze musiałam wycierać te mniejsze gumowe elementy jak zaworek, membrana itp. bo nie dosuszał. Przy kpi według mnie to sprzęt konieczny, nie wyobrażam sobie życia bez niego ![]()