Powiem Ci ze ja też mam ten sam problem ;(
Scieram pumeksem plus grubą warstwą kremu z mocznikiem z Ziaja na noc nakładam , pasowałoby to robić codziennie ;(też od czasu do czasu nakładam skarpety z bielendy złuszczające , skóra jak z węża schodzi do 2 tygn po tym , ame żeby szybciej schodziła to polecam namaczanie
Ścierając pumeksem codziennie sprawiłabyś że skóra będzie ci się jeszcze bardziej złuszczać i powstaną zrogowacenia. Skóra potrzebuje czasu na regeneracje, a codzienne tarcie jej w tym nie pomaga.
Kurcze pumeks też czesto wymieniam
Kremy zmiękczające skórę jak najbardziej, ale pumeks odstawiłabym na jakiś czas, żeby skóra trochę odpoczęła, zregenerowała się. Częsty peeling czy pumeks ją podrażnia
Byłam zawsze tego myślenia że scieram stary naskórek a tu widzisz szkodzę tylko i efet jest krótkotrwały
No właśnie, ja też tak myślałam
Możesz też udać się do podologa, może poleci coś dobrego. U mnie teściowa ma problem z piętami i używa tylko Cremobaza, nie robi pumeksów ani nic. Mówi że działa rewelacyjnie, tylko właśnie minus jest taki, że nie działa na długo, w sensie jak przestaniesz stosować, to zaraz problem wraca.
A te skarpetki złuszczające
I ja używam cremobazy na pięty
A ten krem jak często można używać ? Można codziennie rano i wieczorem?
Teściowa używa codziennie, ale zużywa jedno opakowanie, czeka jakiś czas i dopiero kupuje następne. Nie czytałam w sumie ulotki tego
Ja kupuję najzwyklejszy krem z mocznikiem. Pomaga. Skład prosty u skuteczny. Zaopatruje się w niego w aptece , kosztuje parę złotych.
Na lato to idealne rozwiązanie, będę w aptece to na pewno kupię
dokładnie… ważna jest systematyczność…
Polecam produkty od Cudo serio są cudowne. Tarka plus skarpetki złuszczające i kremy u mnie działały cuda
ale czy potem problem się nie pogarszał ? one dają efekt tylko na początku dobry
CREMOBAZA 30% codziennie ! to jest cudo nad cudami
Dokładnie! Ja polecam rowniez najprostszy Linomag- nalozyc grubsza warstwe na noc i ubrac skarpetki. Na efekty trzeba troche poczekać ale stopy po nim są świetne. Cremobaza wychodzi jednak taniej niz Linomag a dzualanie podobne
Również polecam , najlepszy na suchą skórę !!! Mąż miał tak popękane pięty aż dziury , uratował sobie tym pięty .
Będę musiała kupić, bo aż nieprzyjemnie po prześcieradle takimi piętami albo o partnera
Ja też jestem team cremobaza tylko ja używam 50%