Sucha skóra na piętach

Powiem Ci ze ja też mam ten sam problem ;(
Scieram pumeksem plus grubą warstwą kremu z mocznikiem z Ziaja na noc nakładam , pasowałoby to robić codziennie ;(też od czasu do czasu nakładam skarpety z bielendy złuszczające , skóra jak z węża schodzi do 2 tygn po tym , ame żeby szybciej schodziła to polecam namaczanie :slight_smile:

Ścierając pumeksem codziennie sprawiłabyś że skóra będzie ci się jeszcze bardziej złuszczać i powstaną zrogowacenia. Skóra potrzebuje czasu na regeneracje, a codzienne tarcie jej w tym nie pomaga.

Kurcze :frowning: pumeks też czesto wymieniam :frowning:

Kremy zmiękczające skórę jak najbardziej, ale pumeks odstawiłabym na jakiś czas, żeby skóra trochę odpoczęła, zregenerowała się. Częsty peeling czy pumeks ją podrażnia :smiling_face:

Byłam zawsze tego myślenia że scieram stary naskórek a tu widzisz szkodzę tylko :frowning: i efet jest krótkotrwały

No właśnie, ja też tak myślałam

Możesz też udać się do podologa, może poleci coś dobrego. U mnie teściowa ma problem z piętami i używa tylko Cremobaza, nie robi pumeksów ani nic. Mówi że działa rewelacyjnie, tylko właśnie minus jest taki, że nie działa na długo, w sensie jak przestaniesz stosować, to zaraz problem wraca.

1 polubienie

A te skarpetki złuszczające
I ja używam cremobazy na pięty

A ten krem jak często można używać ? Można codziennie rano i wieczorem?

Teściowa używa codziennie, ale zużywa jedno opakowanie, czeka jakiś czas i dopiero kupuje następne. Nie czytałam w sumie ulotki tego :smiling_face:

Ja kupuję najzwyklejszy krem z mocznikiem. Pomaga. Skład prosty u skuteczny. Zaopatruje się w niego w aptece , kosztuje parę złotych.

Na lato to idealne rozwiązanie, będę w aptece to na pewno kupię

1 polubienie

dokładnie… ważna jest systematyczność…

Polecam produkty od Cudo serio są cudowne. Tarka plus skarpetki złuszczające i kremy u mnie działały cuda

ale czy potem problem się nie pogarszał ? one dają efekt tylko na początku dobry

CREMOBAZA 30% codziennie ! :slightly_smiling_face: to jest cudo nad cudami

Dokładnie! Ja polecam rowniez najprostszy Linomag- nalozyc grubsza warstwe na noc i ubrac skarpetki. Na efekty trzeba troche poczekać ale stopy po nim są świetne. Cremobaza wychodzi jednak taniej niz Linomag a dzualanie podobne :wink:

Również polecam , najlepszy na suchą skórę !!! Mąż miał tak popękane pięty aż dziury , uratował sobie tym pięty .

Będę musiała kupić, bo aż nieprzyjemnie po prześcieradle takimi piętami albo o partnera :wink:

Ja też jestem team cremobaza tylko ja używam 50%

1 polubienie