Sucha skóra na piętach

Ścieranie naskórka czy to taka skrobaczka/tarka czy pumeksem tylko pogłębia problem

No tak zauważyłam , że tylko na początku są fajne a potem gorzej niż było

Mi się on już skończył , muszę znowu go kupić

A co myślicie o tym?

Ja myślę że to może być fajne, bo jak chodziłam ta kwasy to miałam gładką cerę. Widziałam taki pedicure u mojej kosmetyczki, ale kosztowal 2 razy tyle co zwykły i mi się szkoda kasy zrobiło

Myślę, że zależy jakie kwasy są do tego używane, ale fakt lepszy jest zabieg kwasami niż ścieranie mechaniczne naskórka

1 polubienie

Wygląda spoko! Kwasy potrafią zdziałać cuda na stopkach :smiling_face: nie wiem czy ktoś polecał, ale ja do stóp od czasu do czasu używam mocznika z ziaji - jest rewelacyjny, kosztuje z 15 zł a po nim stopy są tak miękkie, cudo :smiling_face_with_three_hearts:

Hej. Też miałam taki problem, spróbuj może w misce z ciepłą wodą moczyć stopy sobie wieczorami z dodatkiem zwykłej oliwki dla niemowląt :smiling_face:

Tak , już ktoś polecał. Ja z polecenia tutaj, używam cremobaza i też fajne ale chciałabym coś sobie zrobić, żeby na lato, stópki dobrze przygotować

Ojej, ciekawe ile to u mnie kosztuje

Taki stary sporo na nawilżanie stóp to wymoczyć w bardzo ciepłej (gorącej) wodzie z sodą następnie wytrzeć i nasmarować oliwą i założyć skarpetki. Najlepiej robić to przed spaniem. I tak 3 razy w tygodniu i widać od razu poprawę

Pamiętam jak tak zawsze robiłam, jak byłam młodsza :see_no_evil: i jeszcze szare mydło

Nieeee , więcej zrobisz sobie tym krzywdy niż pozytkuu

A dlaczego takie stwierdzenie ?

Kwasy są akurat bardzo dobre, jeśli chodzi o „ściągnięcie” naskórka. Dużo lepsze, niż usuwanie mechanicznie np pumeksem

1 polubienie

Dobrze, że mi o tym powiedzieliście, przynajmniej teraz wiem i nie powtórzę tego błędu no i w końcu moja skóra jest zdrowsza

1 polubienie