Ścieranie naskórka czy to taka skrobaczka/tarka czy pumeksem tylko pogłębia problem
No tak zauważyłam , że tylko na początku są fajne a potem gorzej niż było
Mi się on już skończył , muszę znowu go kupić
Ja myślę że to może być fajne, bo jak chodziłam ta kwasy to miałam gładką cerę. Widziałam taki pedicure u mojej kosmetyczki, ale kosztowal 2 razy tyle co zwykły i mi się szkoda kasy zrobiło
Myślę, że zależy jakie kwasy są do tego używane, ale fakt lepszy jest zabieg kwasami niż ścieranie mechaniczne naskórka
Wygląda spoko! Kwasy potrafią zdziałać cuda na stopkach
nie wiem czy ktoś polecał, ale ja do stóp od czasu do czasu używam mocznika z ziaji - jest rewelacyjny, kosztuje z 15 zł a po nim stopy są tak miękkie, cudo ![]()
Hej. Też miałam taki problem, spróbuj może w misce z ciepłą wodą moczyć stopy sobie wieczorami z dodatkiem zwykłej oliwki dla niemowląt ![]()
Tak , już ktoś polecał. Ja z polecenia tutaj, używam cremobaza i też fajne ale chciałabym coś sobie zrobić, żeby na lato, stópki dobrze przygotować
Ojej, ciekawe ile to u mnie kosztuje
Taki stary sporo na nawilżanie stóp to wymoczyć w bardzo ciepłej (gorącej) wodzie z sodą następnie wytrzeć i nasmarować oliwą i założyć skarpetki. Najlepiej robić to przed spaniem. I tak 3 razy w tygodniu i widać od razu poprawę
Pamiętam jak tak zawsze robiłam, jak byłam młodsza
i jeszcze szare mydło
Nieeee , więcej zrobisz sobie tym krzywdy niż pozytkuu
A dlaczego takie stwierdzenie ?
Kwasy są akurat bardzo dobre, jeśli chodzi o „ściągnięcie” naskórka. Dużo lepsze, niż usuwanie mechanicznie np pumeksem
Dobrze, że mi o tym powiedzieliście, przynajmniej teraz wiem i nie powtórzę tego błędu no i w końcu moja skóra jest zdrowsza