Sucha skóra na piętach

Ja mam ostatnio tak suche stopy że nie mogę spać poprostu nie wiem , nigdy wcześniej coś takiego nie miało miejsca

Ja kiedyś na początku wakacji chodziłam do kosmetyczki na pedicure, zwłaszcza jak dużo chodziłam/biegałam, i ona tam mi ogarniała te stopy, że potem wystarczył krem i całe wakacje miałam super skórę

1 polubienie

Też tak miałam :sweat_smile: Nie znoszę tej suchości, potrafi nawet w nocy budzić. Ja codziennie kremuje rano i wieczorem i też czasami w ciągu dnia ale cromobaza mi dużo pomogła. Kupiłam też z temu elektryczną szlifierkę i zaraz miałam jak stopy niemowlaka :rofl: tylko to znowu wróciło i musze często powtarzać

O, chyba też muszę się na coś takiego wybrać :sweat_smile: Nie znoszę suchych stóp i na pewno bardzo by mi się przydało, sama na to wcześniej w ogóle nie wpadłam

Na suche pietki i palce super sprawdzil mi sie krem Ziaja Med z mocznikiem 15% :+1: Daje fajne nawilzenie i szybko widac roznice, skora robi sie gladka i mieciutka. Ja nakladam wieczorem grubsza warstwe i zakladam skarpetki na noc – rano efekt wow :blush:

1 polubienie

Ooo chyba sobie kupię. Co prawda nie mam super problemu z piętami, ale wiadomo lepiej zapobiegac :rofl: ja też uwielbiam kozie mleko od Ziaja, ale to już na ciało, nie na pięty :smiling_face:

1 polubienie

Tez uzywam tego balsamu, jest super i ten zapach :heart:

1 polubienie

Zabawne są takie osobiste preferencje/gusta, na prawdę co człowiek to opinia. Ja nie znoszę tego balsamu, a też zapach jest dla mnie straszny :smile: ja z ziaji polecam peeling gdański, a reszta ma dla mnie za mocny zapach :crazy_face:

Hehe no widzisz, a ja akurat ten zapach lubie :smile: takie to juz smieszne z tymi gustami – co osoba to inne wrazenie. Ten balsam kozie mleko zawsze mi sie kojarzyl milo, ale fakt, ze Ziaja potrafi miec dosc charakterystyczne nuty :sweat_smile:

1 polubienie

Ziaja faktycznie ma taki swój rozpoznawalny zapach

Ja też go uwielbiam :heart: nie jest zmył intensywny jak dla mnie i fajną skórę zostawia po smarowaniu

2 polubienia

Oo to super, to najważniejsze :slight_smile:

Polecam bardzo krem o nazwie cremobaza - super nawilża stopy. Fajny i łatwo dostępny jest również kremik z ziajki med z 15% mocznikiem.
I przede wszystkim - nie używać pumeksu ! :+1:

Tak właśnie o tym dziewczyny pisały, mi bardzo pomógł :wink:

1 polubienie

Polecam maść z witaminą A, super się sprawdza. Ja akurat używam retimax1500 bo ma gęściejsza konsystencję która mi odpowiada :slight_smile:

1 polubienie

A co myślicie o tym? Warto czy lepiej stosować tylko kremy

Ja jak stosowałam takie mechaniczne tarki, skrobaczki, to miałam straszne piety. Wydaje mi się, że krem wystarczy.

No właśnie , na początku one są takie fajne gładkie a potem jest gorzej

CremobaZA 50 i pięty są jak po najlepszym spa

2 polubienia

Ja bardzo polecam serię No 36, peeling i krem i naprawdę stopy jak nowe. Też miałam ten problem co Ty i to były jedyne kosmetyki które mi pomogły !