Suche policzki

Z oliwki zrezygnuj całkowicie.Ja polecam kremy z firmy Cetaphil.
Najlepiej i tak uważam aby zabrać malutką do dermatologa bo to jednak maleństwo i nie ma co tu na niej testować.

Moniczka to u ciebie jest problem dermatologiczny?

Okej to umowie sie z nia do dermatologa dziekuje bardzo :wink:

Aiisa dokładnie nie rezygnowac z tych produktów ale tez jesc z umiarem i po troszkę, ja polecam jak juz pisalam krem z eloderm jest podobny do emoloum ale tanszy a najlepszy jest cethapil…takze polecam. U nas tez tak było ze synek jadl mandarynki czy coś z czekolada oczyswiscie z uniarem a czekolad je malo bo nie przepada, ale jak zje a ja go posmaruje to uczulenia nie ma.

U mnie nie wiem po czym, ale też miał suche i czerwone policzki, bo cały czas tak samo jem ale po 7 miesiącu zniknęło.

Nie,nie ma ale z córką jeżdżę do dermatolog o trądzik

Alucha u nas tak wygląda Niestety alergia ja bym jeszcze skierowanie do alergologia wzięła niestety to wygląda tak samo jak u nas było lekarka mówi że to najczęściej alergia na mleko albo jajka albo orzechy kakao w Tym też czekoladę

A co do alergii alucha to żeby zobaczyć czy to białko mleka krowiego jest problemem trzeba by było ponad miesiąc nie jeść nic z nabialem do tego mięso pochodzenia krowiego też masło śmietana wszelki nabiał i wszystko co ma w składzie mleko w proszku serwatke albo mleko itd A uwierz że to bardzo trudne bo mleko jest w wielu produktach być może nie jadłaś nabiału ale w czymś mogło być mleko do tego czekolada też odpada bo jest w niej mleko.

Bardzo ciężko uniknąć mleka bo jest w wielu produktach

Tez moja pierwsza mysla byla alergia na bmk, ale nie chcialabym tu pochopnie dawac rad, mysle, ze najlepiej jak skonsultujesz sie z lekarzem. Nie powinno sie bez konsultacji i obserwacji samemu wprowadzac diety, bo to zadna profilaktyka. Trzeba sie zaglebic w temat.
Trzymam kciuki zeby szybko sie okazalo, co to moze byc :slight_smile:

Ja byłam u lekarza i mi powiedział tak jak wyżej jest napisane nie jeść truskawek, mleka i kakao i przepisałam maść jednak z czasem przeszło teraz jem normalnie tak jak wcześniej i uczulenie się nie powtarza więc chyba to nie było przez te składniki

Najlepiej udać się do pediatry po skierowanie do alergologa. Jak będzie taka potrzeba, lekarz przepisze specjalne maści. Z takich bez recepty polecam bepanthen sensiderme albo alantan dermoline. Ale zanim się cokolwiek użyje polecam wizytę u lekarza.

Ja Zdecydowanie polecam zdobyć skierowania do dermatologa i alergologa wygląda to trochę jak AZS i tu zarówno dermatolog musi coś poradzić jak i alergolog bo to zmiany skórne niestety A przy okazji możliwe że alergia.
Dermatolog jeśli już na pewno przepisz masci robione w aptece z witakinami na te policzki.

A tak swoja droga to musze dodac, ze urocza jest ta pyzunia, piekne ma policzki, nawet mimo jakichs dam skornych niedoskonalosci jest po prostu do zjedzenia :smiley: Wiem, ze nie na temat ale nie moglam sie powstrzymac :smiley:

Udało mi się znaleźć zdjęcie. U nas wcześniej tak to wyglądało od 1,5 miesiąca problem zniknął

Jak dziecko jest uczulone na mleko do przepisują specjalną maść na sterydach. U mnie jak córka miała suche policzki co zdarza się często na zimę to sprawdza się krem z momme. Konsystencją przypomina wazeline. Ciężko było go dostać.

Justyna tak samo ma mój synek na wiosnę problem zniknął