Z oliwki zrezygnuj całkowicie.Ja polecam kremy z firmy Cetaphil.
Najlepiej i tak uważam aby zabrać malutką do dermatologa bo to jednak maleństwo i nie ma co tu na niej testować.
Moniczka to u ciebie jest problem dermatologiczny?
Okej to umowie sie z nia do dermatologa dziekuje bardzo ![]()
Aiisa dokładnie nie rezygnowac z tych produktów ale tez jesc z umiarem i po troszkę, ja polecam jak juz pisalam krem z eloderm jest podobny do emoloum ale tanszy a najlepszy jest cethapil…takze polecam. U nas tez tak było ze synek jadl mandarynki czy coś z czekolada oczyswiscie z uniarem a czekolad je malo bo nie przepada, ale jak zje a ja go posmaruje to uczulenia nie ma.
U mnie nie wiem po czym, ale też miał suche i czerwone policzki, bo cały czas tak samo jem ale po 7 miesiącu zniknęło.
Nie,nie ma ale z córką jeżdżę do dermatolog o trądzik
Alucha u nas tak wygląda Niestety alergia ja bym jeszcze skierowanie do alergologia wzięła niestety to wygląda tak samo jak u nas było lekarka mówi że to najczęściej alergia na mleko albo jajka albo orzechy kakao w Tym też czekoladę
A co do alergii alucha to żeby zobaczyć czy to białko mleka krowiego jest problemem trzeba by było ponad miesiąc nie jeść nic z nabialem do tego mięso pochodzenia krowiego też masło śmietana wszelki nabiał i wszystko co ma w składzie mleko w proszku serwatke albo mleko itd A uwierz że to bardzo trudne bo mleko jest w wielu produktach być może nie jadłaś nabiału ale w czymś mogło być mleko do tego czekolada też odpada bo jest w niej mleko.
Bardzo ciężko uniknąć mleka bo jest w wielu produktach
Tez moja pierwsza mysla byla alergia na bmk, ale nie chcialabym tu pochopnie dawac rad, mysle, ze najlepiej jak skonsultujesz sie z lekarzem. Nie powinno sie bez konsultacji i obserwacji samemu wprowadzac diety, bo to zadna profilaktyka. Trzeba sie zaglebic w temat.
Trzymam kciuki zeby szybko sie okazalo, co to moze byc ![]()
Ja byłam u lekarza i mi powiedział tak jak wyżej jest napisane nie jeść truskawek, mleka i kakao i przepisałam maść jednak z czasem przeszło teraz jem normalnie tak jak wcześniej i uczulenie się nie powtarza więc chyba to nie było przez te składniki
Najlepiej udać się do pediatry po skierowanie do alergologa. Jak będzie taka potrzeba, lekarz przepisze specjalne maści. Z takich bez recepty polecam bepanthen sensiderme albo alantan dermoline. Ale zanim się cokolwiek użyje polecam wizytę u lekarza.
Ja Zdecydowanie polecam zdobyć skierowania do dermatologa i alergologa wygląda to trochę jak AZS i tu zarówno dermatolog musi coś poradzić jak i alergolog bo to zmiany skórne niestety A przy okazji możliwe że alergia.
Dermatolog jeśli już na pewno przepisz masci robione w aptece z witakinami na te policzki.
A tak swoja droga to musze dodac, ze urocza jest ta pyzunia, piekne ma policzki, nawet mimo jakichs dam skornych niedoskonalosci jest po prostu do zjedzenia
Wiem, ze nie na temat ale nie moglam sie powstrzymac ![]()
Udało mi się znaleźć zdjęcie. U nas wcześniej tak to wyglądało od 1,5 miesiąca problem zniknął
Jak dziecko jest uczulone na mleko do przepisują specjalną maść na sterydach. U mnie jak córka miała suche policzki co zdarza się często na zimę to sprawdza się krem z momme. Konsystencją przypomina wazeline. Ciężko było go dostać.
Justyna tak samo ma mój synek na wiosnę problem zniknął