Suplementy diety - czy warto podawać je dzieciom?

Ja jestem zdania, że gdy odżywiam się w poprawny sposób, a moja dieta jest urozmaicona więcej witamin mi nie potrzeba. Tak samo będę postępować z dzieckiem.

Jakie suplementy diety są odpowiednie dla dzieci? Czym się kierować podczas ich zakupów? Poznaj korzyści z suplementacji witamin i zasady ich podawania.

jestem za tym aby jak najbardziej ograniczać takie rzeczy w stosowaniu diety gdyż moim zdaniem jak się poprawinie żywi dziecko to są one zbędne

uwazam ze tylko w razie koniecznosci i zgodnie z zaleceniem lekarza

też tak uważam

ja rowniez, na wlasna reke nie ma co

a my ostatnio zaopatrzyliśmy się w wibovit bobas jesienno zimowy i zimowo wiosenny co 2 dzien pije mały i jest super 10 witamin pani doktor nam poleciła na ta nasza 1 zime

dietaaaaaaaaa to wtedy jak cos sie dzieje i to po konsultacji z lekazem nic na własna reke bo mozna zaszkodzic

Ja nie jestem zwolenniczką podawania dzieciom suplementów, uważam że jeśli dziecko nie jest chore, lekarz nie zaleci, to przy zachowaniu zdrowej diety, bogatej w witaminy i składniki odżywcze suplementy stają się zbędne, a wręcz mogą zaszkodzić. Nadmiar witamin czy minerałów powoduje poważne konsekwencje

Teraz są suplementy - kiedyś był syrop z malin, czosnek i inne źródła witamin.

najwygodniej dac jakies suplementy niz owoce i warzywa - mamom teraz nie chce sie meczyc i przygotowywac bomb witaminowych w postaci ddeserkow, surowek - soczkow

Tyle że owoce są zdrowsze niż suplementy i lepiej się wchlaniają

ja sie tak zastanawiam ile zostaje witamin w tych owocach ze sloiczkow

no ja tez jestem za swiezymi owocami i warzywami, wole zdrowie z natury a nie wygode

chyba nie duzo tych witamin zostaje w sloiczkach bo wiadomo, ze obrobka juz je zabija a jeszcze swiatlo tez niszczy

zamiast suplement diety wolalabym dziecku podawac witaminy zawarte w owocach i warzywach

ja zupkę gotuję sama, bardzo krótko warzywa, żeby nie utraciły witamin
i od jutra zaczynamy z rybką 1-2 w tygodniu!

wlasnie trzeba postawic na zdrowie i nature a nie wygode…

ja jestem za podawaniem dziecku surowych czy też gotowanych owoców i warzyw, i za zróżnicowaną dietą. Wtedy wiadomo, że dostarczamy organizmowi niezbędnych witamin.

tylko trzeba pamietac ze nie ktore witaminy wchlaniaja sie z tluszczami