My spędzamy u rodziców , wpadnie też siostra z bliźniętami więc będzie głośny sylwester hahaha
Będzie wesoło!
ja to pewnie zasnę i 15 min przed północą mąż mnie obudzi ![]()
My w domu. Pewnie sąsiad przyjdzie jak co roku ![]()
![]()
Hahah dobrze że mi przypomniałaś bo w zeszłym roku skitralam w szufladzie i przypomniałam sobie o nich w lutym ![]()
teraz nie popełnię tego błędu. Co do fajerwerków to już powiedziałam że u nas nie ma jak sąsiad chce to proszę bardzo pół kilometra od mojego domu. Bo relanium dla psiny mam już kupione tak się biedna boi że robi pod siebie. Więc w tym roku wjadą mocniejsze leki bo innego wyjścia nie ma
My wybieramy się z 2 maluchów do naszych znajomych na domówkę, którzy też mają dzieci w podobnym wieku. Jesteśmy dobrej myśli, że spotkanie wypali, bo w otoczeniu dużo grypy i ospy ![]()
A jakie przekąski przygotowujecie? Mnie ji brak pomysłów
Ja przygotuje jakas deske z serami, kabanosy, oliwki, pomidorki ![]()
Salatke z makaronem ryzowym ![]()
Krokiety bede robic te trojkatne ![]()
Parowki w ciescie francuskim
I jakies chipsy i paluszki ![]()
My spędzany w domu sylwestra choć powiem szczerze, że zastanawiałam się jak to będzie bo wiadomo fajerwerki i te sprawy nie wiem jak dziecko będzie reagować my osobiście nie odpalamy fajerwerków ale nie wiem jak sąsiedzi
![]()
Ja robię ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i fetą i sałatkę warstwową z brokułem, kurczakiem, kukurydzą, pomidorkami i fetą do tego czosnkowy i prażony słonecznik na górę. Mąż jeszcze mnie namawia na ciasto jakieś ale właśnie mnie tak wkurzył przed chwilą że może obejść się smakiem ![]()
I ja sobie zamawiam sushi, na szczęście ani mąż ani dwójka znajomych którzy przychodzą nie lubią więc będzie całe dla mnie ![]()
Też bym tak chciała ale jak już nas zaprosili to pojedziemy przynajmniej babcia i ciocia trochę zajmą małego a ja Chile odpocznę od noszenia hahaha
Ślimaczki są u mnie na każdej imprezie
a jak robiłaś to quritto?
Placek tortilli, na to ketchup i majonez na cały placek, na polowe kurczaka podsmazonego w kostke z przyprawami i na kurczaka ser tarty. Placek złożyłam na pół i dałam na patelnie żeby sie zarumienił z 2 stron. Pozniej gotowe quritto podzieliłam na 4 trójkąty ![]()
Parówki w cieście francuskim - śmiejemy się że to hit domu ![]()
![]()
Tortille z kurczakiem i sałatą z sosem cezar ![]()
Jakieś chipsy, chrupki, orzeszki i mam ochotę na ananasa takiego z puszki w syropie i to będziemy mieć na słodko ![]()
My w tym roku w domu z córką i przyjdzie do nas parka znajomych
cieszę się na taki „luźny” wieczór, bo już od jakiegoś czasu nie chce mi się świętować sylwestra. Wychodzenie w ten dzień na salę, czy do restauracji to dla mnie strata pieniędzy, bo ceny są kosmiczne. Zdecydowanie bardziej wolę pójść na karnawał i zapłacić czasami 200/300 złotych mniej od osoby, niż na sylwestra przepłacać ![]()
My w domku z naszymi przyjaciółmi więc będą dwie pary i dwa dzieciaczki 2-miesięczne.
U nas ostatnio słabe noce, to mam nadzieję że się porządnie wyspie w sylwestra ![]()
U nas będzie pizza własnej roboty i standardowo roladki z tortill z serkiem, serem żółtym, awokado, ogórkiem, papryką i szynką
do tego piccolo, zimne ognie już kupione i balujemy ![]()
U nas też właśnie:x jak ja bym chciała pospać ciągiem chociaż 6h ![]()
Ja dzisiaj spałam 4 ![]()
![]()
myślałam że będzie więcej, bo poszłam do starszaka, a zapomniałam że z tym dziurawym smoczkiem to tak szybko nie zasypia, i godzinę a to śpiewałam, a to głaskałam
U nas też zdecydowanie domowo ![]()
Na pokładzie 9-latka i ja w 8 miesiącu ciąży, więc w planach spokojne piżama party ![]()
Bez wielkich wyjść, za to z filmem, przekąskami i odliczaniem… jeśli siły pozwolą ![]()
![]()
Czasem taka wersja jest najlepsza ![]()