Ja miałam szczawiany wapnia, bo jadłam dużo mandarynek przez cały grudzień.
Przez mandarynki ?:o ja to mam teraz zakaz bananów i pomidorów jesc bo potasu mam za dużo xd
Mi się też nie trafiło
Superczas oj ja mam nadzieje ze mi potas nie wyjdzie za duży bo kocham pomidory 😂
mi niestety a tez lubie i banany kocham a tu taki psikus i to juz ponad 2 miesiace nie moge a wcale nie spada ..;o
ja tez lubię pomidory z cebulą
Superczas, tak, cytrusy wpływają na ilość szczawianów wapnia w moczu. A ja mandarynki jadłam naprawdę na kilogramy, aż mnie po nich skóra zaczęła swędzieć :)
Też jadłam duzi mandarynek ale nic się nie działo ://
jestem w szoku;p
martyna, może lepiej na nie reagowałaś po prostu. Mnie tak wszystko swędziało, że aż myślałam, że mam cholestazę ciążową, a to była reakcja alergiczna na nadmiar cytrusów i te szczawiany wapnia tylko to potwierdziły. Po odstawieniu mandarynek badania moczu już były w normie i swędzenie ustało.
tak, w ciąży skóra swędzi, bo się rozciąga i napina. U mnie wystarczyło smarować się regularnie balsamami, żeby nie swędziało. A po tych mandarynkach to swędzenie było inne, bardzo uporczywe, zwłaszcza na dłoniach, jakby mnie coś gryzło i nic na to nie działało. Typowa alergia.
Mnie w ciąży jedynie na brzuchu skóra mocno swedziala zarówno w pierwszej jak i teraz. Ale żeby mandarynki miały na to wpływ to nie zauważyłam, może temu że je jadlam na samym początku ciąży a skórą swedziala jak juz brzuch spory wyskoczyl :)
Nie zauważyłam tez wpływu mandarynek na mocz, a naprawdę jadlam na kilogramy. Wyniki byly w porządku.
Mnie siedziała na początku ciąży teraz problem zniknol
Mnie do końca strasznie siedziała skóra brzuch,wręcz bolała ale ja miałam bardzo spiczasty brzuch. Nawet w szpitalu lekarz na mnie mówił "Pani że spiczastym brzuszkiem"
To chyba każda kobitę tak swędzi
Mnie właśnie brzuch nie swędział, tylko ręce.
W ciąży?
W ciąży, ale mówię, że to alergia na cytrusy, jak przestałam jeść, to przeszło.
Mnie trochę swędziało i tylko na brzuchu. Koleżankę to tak swędziało, że po lekarzach latała. Jednak cholestazy nie miała.
Mnie właśnie nie swędzi to chyba dobrze znaczy ze skórą się tak nie naciąga tak mi się wydaje