Szczotkowanie ciała na sucho

Dokładnie,m. Jakbym miała się przejmować każdą zmarszczką, to dostałabym ich więcej od zamartwiania się :rofl:

Systematyczność to temat rzeka. U mnie też jest problemem i często chcialabym coś dla siebie zacząć robić, a własnie przez brak systematyczności nie jestem w stanie niczego wdrożyć do pielęgnacji poza totalnymi podstawami.

1 polubienie

Oj, mam dokładnie tak samo, motywacja jest, chęci też, ale ta systematyczność to najtrudniejsza część.

1 polubienie

Dokładnie jak piszecie dziewczyny

Ja mam problem z tym, że dużo rzeczy odkladam na tak zwane “jak już dzieci zasnął”, a wtedy już mam ochotę tylko chwilę usiąść w ciszy i zaraz jestem senna.

Też mam milion planów „na potem”, a jak mała zaśnie, to jedyne, o czym marzę, to chwila ciszy i święty spokój.

U mnie też przeważnie kończy się to drzemka na kanapie

Ja jak mała śpi, to mam czas dla siebie, czy to drzemka na 20 minut czy na godzinkę, to staram się wtedy nie robić nic w domu, poza właśnie sobą. No chyba, że moje potrzeby są zaspokojone, jestem ogarnięta itp, to wtedy szukam sobie zajęcia w domu

O widzisz, a ja poki nie mam w domu wszystkiego ogarniętego na tip top to nie potrafię zająć się swoimi potrzebami. :woman_shrugging:

Też tak miałam, a później stwierdziłam, że garnki nie uciekną, obiad czasem można zamówić, a moje samopoczucie jest ważne :smiling_face:

Chcialabym tak umieć. Ja nie potrafie odpuścić, chociaż bym w sumie chciała, ale jak coś w domu nie jest zrobione na błysk to nie potrafię odpocząć. A na moje nieszczęście jestem pedantką i przy sporej gromadzie utrzymanie idealnego porządku to jest codzienna walka. :joy:

1 polubienie

No przy czwórce dzieci jest co robić, w to nie wątpię :rofl:

Może warto czasem dać sobie ciche przyzwolenie na nieidealnie, chociaż na chwilę? Bo Ty też potrzebujesz odpoczynku, żeby mieć siłę ogarniać ten codzienny cyrk

Dzisiaj zrobiłam sobie mała przerwę, doslownie 15 minut na lekkie ćwiczenia poporodowe. Miałam też wyszczotkować ciało, ale tu już poległam. W ostatecznym rozrachunku jakiś tam progres jest. :smile:

Super, że udało Ci się znaleźć chwilę na ćwiczenia nawet te 15 minut to już krok do przodu :slight_smile: Wyszczotkowanie ciała może poczekać, ważne, że robisz coś dla siebie :slight_smile:

1 polubienie

Wszystko później a to później jak dziecko pójdzie spać to już nic się nie chce. Albo jest jeszcze coś do ogarnięcia i czasu brakuje

Dzisiaj się zapowiada spokojnieszy dzień, więc może uda mi się i poćwiczyć i wyszczotkować ciało. :smile:

O to to mam dokładnie tak samo

1 polubienie

Ważne aby się dobrze czuć :wink:

Tak dokładnie , nie jesteśmy robotami a dom to nie muzeum :sweat_smile: