Szkoła rodzenia - czy warto?

Myślę, że warto wybrać się na taką szkołę. Zwłaszcza przy pierwszej ciąży. Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy o pielęgnacji niemowlaczka.

Ja się wciąż zastanawiam czy się zapisać

Przy pierwszej ciąży myślę, że to się przydaje.

Warto się zapisać - zwłaszcza przy pierwszym dziecku. Na zajęciach można się dowiedzieć wielu przydatnych informacji.

ja jestem w pierwszej ciąży i sie zastanawiam

Ja się zastanawiałam czy pójść, ale u nas w mieście znalazłam tylko takie gdzie jedne zajęcia (chyba trwają 45 min) to koszt 25 zł i są to raczej zajęcia teoretyczne. Także zostałam tylko przy różnego rodzaju artykułach z których też można się dość sporo dowiedzieć.

Ja nie korzystała,m stwierdziłam że to strata czasu i pieniedzy

Nie przekonałyście mnie, że nie warto. Warto tylko do dobrej :slight_smile:

Wydaje mi się że większość osób co chodziła uważa że warto może chociaż dlatego że czuję się trochę spokojniej, Ja nie czułam aż takiej potrzeby a teraz na szkołe rodzenia to już mam chyba trochę za późno;)

U mnie w miescie jest za darmo ale za pozno sie zorientowalam

U mnie w mieście otworzyli w tym miesiącu a mi miesiąc do porodu zostal za późno juz w drugiej ciąży może pójdę na takie zajęcia

Takie wyjście do ludzi, spotkanie z innymi mamami i oderwanie się od rzeczywistości jest ważne, a to właśnie daje szkoła rodzenia.

U nas w mieście tez jest darmowa taka szkoła. Ogólnie w większych miastach wybór jest ogromny - ale nie każdy może sobie pozwolić na wydatek 500 zł za taką szkołę…

u nas tez jest darmowa ale nie skorzystałam z niej

u mnie też darmowa, dużo wyniosłam ze szkoły i bardzo mi się przydała.

U mnie tez darmowa, ale ja nie chodziłam

Oj! A ja myslałam, że za szkołę się płaci. Dobra wiadomość.

u mnie nawet nie wiem jak z odplatnoscia bo niedawno otworzyli

Szkoła rodzenia jest bardzo przydatna zwłaszcza dla kogoś kto bedzie rodził pierwsze dziecko…

jest przydatna, aczkolwiek ja nie mialam na to czasu, bo chodzilam do szkoly i przede mna byla matura i obrona technika :wink: