Będziesz tatą, ale nie umiesz się zaangażować? Cieszysz się z nowej roli, ale czujesz dystans? Podpowiadamy, jak przyszła mama może angażować partnera. Dowiedz się, jak możesz pomóc partnerowi oswoić się z nową rolą i poznaj sposoby na angażowanie męża w waszą ciążę.
Często kobiety dy dowiadują się że są w ciąży cieszą się z tego faktu , że zostaną mamą i wiele rzeczy przychodzi im instynktownie. Mężczyźni informacje że zostaną tatusiem przyjmują różnie. Jedni się cieszą i angazują,inni mają mieszane uczucia ponieważ nie wiedzą czy sobie poradzą, no i kolejni są przerażeni , że nowe rzeczy spadną na ich głowe i zarabianie na rodzinę będzie tylko na ich barkach. Tak na prawde dla każdego jest to nowa sytuacja i ludzie rożnie to przeżywają.
mezczyzni uswiadamiaja sobie ze beda miec dziecko dopiero jak pojawi sie ono na swiecie
Mój mąż brał czynny udział dużo rozmawialiśmy na ten temat
Każdy mężczyzna inaczej podchodzi do bycia tatusiem.
Nam dużo pomogły zajęcia w szkole rodzenia
ja nie uczęszczałam na takie zajęcia chociaż były u nas refundowane wszystko potoczyło się swoim rytmem;)
My również nie uczestniczyliśmy razem w szkole rodzenia, za to razem kupowaliśmy niektóre rzeczy dla dziecka
My na szkołę rodzenia nie chodziliśmy ale każde zakupy robiliśmy razem i bardzoo duzo rozmawialiśmy z brzuszkiem i planowaliśmy jak to będzie
jak dla mnie romzowa jest najważniejsza:) i starałam się dużo rozmawiać z partneterm
moj partner wiele mi pomagal
nawet czasem az za wiele
Mój najpierw był e szoku, potem mu przeszlo
Mój mąż się cieszył, trochę był w szoku (zresztą tak jak ja) teraz po wiadomości o bliźniakach, ale szybko mu przeszło i jest super.
ojczym małego bardzo nam pomagał
pomoc drugiej osoby jest nieoceniona aczkolwiek nie możemy się przy każdej rzeczy nią wyręczać, bo nam np. sie nie chce
Mój mąż w obu ciążach bardzo mnie wspierał, angażował i bardzo pomagał.
Mnie też mąż bardzo wspieral
mam wsparcie ze strony TŻ
U mnie było ogromne wsparcie ze strony męża.
Mnie też mąż wspiera