Terminal czy warto jest brać obecnie?

Czy w ogóle warto brać terminal, skoro teraz ludzie mogą płacić Blikiem albo kartą przez telefon z NFC?

Warto, bo terminal obsługuje zarówno karty fizyczne, jak i płatności telefonem (NFC) czy Blikiem z kodem. Nie każdy ma Blika, a terminal zwiększa wygodę i zaufanie klientów. To nadal bardzo przydatne narzędzie, zwłaszcza w sprzedaży stacjonarnej.

2 polubienia

Dokładnie warto terminal obsługuje zarówno karty, jak i płatności telefonem czy Blikiem, więc daje klientom pełną swobodę wyboru.

2 polubienia

Moim zdaniem nie warto, to jednak dodatkowe formalności i dodatkowe urządzenie, które może się zepsuć, a bardzo dużo osób płaci blikiem

Warto, bo nie każdy dobrze zna Blika, a terminal przyjmuje płatności kartą, telefonem i Blikiem. To wygodne rozwiązanie dla każdego.

warto , daje to pełna swobodę , nie każdy ma blika , i większość już tez nie nosi gotówki przy sobie

1 polubienie

Im więcej możliwości płatności w sklepie tym lepiej, tak patrząc okiem konsumenta

Okiem konsumenta tak, ale dla przedsiębiorcy czasem się nie opalca , dlatego ze jest prowizja za uzywanie ,jesli sa małe kwoty i klient płaci kartą to nie ma sensu miec terminala .

o prawda, Blik na numer telefonu działa wygodnie i bez terminala, a niektóre aplikacje umożliwiają przekształcenie telefonu z NFC w terminal płatniczy. Taka opcja sprawdzi się, jeśli masz niewielu klientów lub działasz raczej mobilnie. Natomiast jeśli planujesz rozwijać sprzedaż lub zależy Ci na profesjonalnym wyglądzie punktu, warto rozważyć terminal – szczególnie że w ramach programu Polska Bezgotówkowa możesz go dostać na rok za darmo, bez kosztów dzierżawy. Więcej informacji znajdziesz tutaj: https://polskabezgotowkowa.pl/

Im więcej możliwości płatności dla klienta tym lepiej. Bo każdy lubi płacić inaczej. Więc wiele osób skorzysta

1 polubienie

Warto, bo terminal obsługuje formy płatności Blik, karty, NFC . To po prostu wygoda i większe szanse na sprzedaż.

Tak dokładnie nieraz nie mam przy sobie tyle gotówki

1 polubienie

Warto bo nie każdy ma blika. Starsze osoby często mają kartę a aplikacji w banku już nie

1 polubienie

Dlatego warto mieć różne opcje płatności, żeby każdy mógł wygodnie korzystać

2 polubienia

Dokładnie, gotówki jest coraz mniej

Zgadzam się z wami :smiling_face::smiling_face:

Ja jak nie ma terminala, to najczęściej nie robię zakupów.
Mało osób zgadza się na blik na telefon np, a ja płacę w głównej mierze kartą

Ja jestem team gotówka. Ale dla przedsiębiorcy terminal to raczej mus jak chce funkcjonować na rynku. Myślę, że warto brać.

W ogóle to nie ma takiego wymogu że terminal musi być?

1 polubienie

Hmmm, no właśnie ? :thinking: