Ja już jestem po badaniu poziomu glukozy. W mojej przychodni po pierwszym pobraniu krwi dostałam 75 g glukozy i po dwóch godzinach miałam ponownie pobraną krew. Oczywiście wszystko na czczo.
W czasie ciąży przechodzimy wiele badań. Jednym z bardzo ważnych jest tzw. test glukozy. Każda z nas ma inne doświadczenia związne z tym badaniem. Dletago postanowiłam opisać swoje i chciałabym, abyśmy tutaj dzieliły się informacjami na jego temat, a przede wszystkim naszymi doświadczeniami.
ja też miałam test glukozowy 2 razy i przed drugim wuedziałam co mnie czeka nic miłego aż mnie mdliło
ja miałam tylko jeden test glukozy i składał się z dwóch badań na czczo i po dwóch godzinach od wypicia glukozy
raz miałam to badanie, sprawdzano poziom na czczo, po godzinie i po dwóch od podania
ja wybieram się w tym tyg na to badanie. w pierwszej ciązy mnie ominęło
Mnie to badanie niestety nie omineło.
pamiętam to badanie jako jedno z najgorszych badan w ciąży
straszne badanie jak dla mnie ale dobrze że są takie badania
Też uważam, że to jedno w bardziej nieprzyjemnych badań.
własnie jestem po badaniu. niestety nie wyszło by poniewaz nie mogłam już wytrzymać i zwymiotowałam
ochyda ;/
bardzo ważne badanie
ja miałam te badanie robione dwa razy ale jest to potrzebne badanie
miałam badanie robione i nie było tak żle
to nie jest najprzyjemniejsze niekiedy pozwalaja wcisnąc sobie trochę cytryny do tej glukozy i jest latwiejsze do przejścia
dla mnie ten test był okropny
mi smakował ten słodki płyn, a czekanie umilałam sobie książką
no własnie ja pytalam o tą cytrynę, to babeczki mi pwoiedziały że nie można bo to zmienia wynik badania
czasem trzeba pławić za glukozę dodatkowo
ja za badanie płaciłam 8 zł