Test glukozy

Ja już jestem po badaniu poziomu glukozy. W mojej przychodni po pierwszym pobraniu krwi dostałam 75 g glukozy i po dwóch godzinach miałam ponownie pobraną krew. Oczywiście wszystko na czczo.

W czasie ciąży przechodzimy wiele badań. Jednym z bardzo ważnych jest tzw. test glukozy. Każda z nas ma inne doświadczenia związne z tym badaniem. Dletago postanowiłam opisać swoje i chciałabym, abyśmy tutaj dzieliły się informacjami na jego temat, a przede wszystkim naszymi doświadczeniami. 

ja też miałam test glukozowy 2 razy i przed drugim wuedziałam co mnie czeka nic miłego aż mnie mdliło

ja miałam tylko jeden test glukozy i składał się z dwóch badań na czczo i po dwóch godzinach od wypicia glukozy

raz miałam to badanie, sprawdzano poziom na czczo, po godzinie i po dwóch od podania

ja wybieram się w tym tyg na to badanie. w pierwszej ciązy mnie ominęło

Mnie to badanie niestety nie omineło.

pamiętam to badanie jako jedno z najgorszych badan w ciąży

straszne badanie jak dla mnie ale dobrze że są takie badania

Też uważam, że to jedno w bardziej nieprzyjemnych badań.

własnie jestem po badaniu. niestety nie wyszło by poniewaz nie mogłam już wytrzymać i zwymiotowałam
ochyda ;/

bardzo ważne badanie

ja miałam te badanie robione dwa razy ale jest to potrzebne badanie

miałam badanie robione i nie było tak żle

to nie jest najprzyjemniejsze niekiedy pozwalaja wcisnąc sobie trochę cytryny do tej glukozy i jest latwiejsze do przejścia

dla mnie ten test był okropny

mi smakował ten słodki płyn, a czekanie umilałam sobie książką

no własnie ja pytalam o tą cytrynę, to babeczki mi pwoiedziały że nie można bo to zmienia wynik badania

czasem trzeba pławić za glukozę dodatkowo

ja za badanie płaciłam 8 zł