Testy ciążowe - jaką są rodzaje i kiedy je wykonać?

Staracie się o dziecko i wydaje Ci się, że możesz być w ciąży? Dowiedz się, kiedy wykonać test ciążowy. Na rynku jest ich wiele, poznaj ich rodzaje, wybierz odpowiedni dla siebie i przekonaj się czy wkrótce zostaniesz mamą.

Ten wpis z pewnością jest pomocny.
A testów ciążowych jest sporo i można wybrać taki, który najbardziej nam odpowiada

W artykule jest błąd. Jest opisany dwa razy test ciążowy paskowy, przy czym ten pierwszy to powinien być chyba test ciążowy strumieniowy jak na moje oko

Mamy z Canpolu chyba nie mają na razie czasu na poprawę:)
mi przy wyborze testu ciążowego bardzo pomogła pani w aptece któa się wypytała o wszystko i doradziła który test będzie najbardziej wiarygodny oraz poradziła by po kilku dniach ponownie zrobić test oraz udać się na wizytę do ginekologa

Ja to w sumie brałam ten co mi farmaceuta w aptece polecił. A tu tyle rodzaju.

Ja kupiłam swój w Rossmanie z myślą że i tak pewnie wyjdzie negatywny. Zwlekałam 6 tyg po miesiączce, więc nie miał prawa się pomylić. Test najtańszy wyszedł pozytywnie nie pomylił się. Najważniejsze przy robieniu testu to cierpliwość nie ma się co spieszyć z jego wykonaniem gdyż może być jeszcze za wcześnie myślę że najlepiej to 14 dni od dnia stosunku. Chociaż i tak najpiewsniej jest sprawdzić u ginekologa jib przez badania krwi to nam daje 100 procentowa pewnosc

Ja zawsze wybieram płytkowy bo dla mnie jest najwygodniejsze w użyciu. Tym razem pokazał mi 2 kreski tydzień przed planowana miesiączka.

osobiście zawsze badanie z krwi -beta-wiarygodna i dużo szybciej niż testy apteczne :slight_smile: