Tort na Komunię 🎂

U nas nawet gorzej, bo nie ma być słońca a u was to nawet słoneczko ma być :face_holding_back_tears::heart_eyes:

Przy takich malych przymrozkach sobie powinny poradzic , gorzej jak wieksze minusy wroca :see_no_evil:

1 polubienie

Oby już żadne mrozy nie wróciły ! :see_no_evil: niech jest ta piękna wiosna :speak_no_evil: u nas w nocy ma być jeszcze na minusie 2 dni a potem coraz cieplej

Patrze na termomentr i japoteka mi sie cieszy :grin: najchetniej to juz bym jacuzzi wyciagnela i rozpalala grilla :rofl: chociaz jal kupilismy dom w grudniu to zrobiismy grilla , bo chcielismy poczuc tą wolnosc :rofl: ale w tym roku juz nie robilismy , bo w sezonie grill byl czasem przez caly tydzien :rofl: chociaz teraz znowu nie moge sie doczekac tej spieczonej kielbaski :laughing:

Cos czuje ze u nas tez szybko rozpocznie sie sezon grillowy, w zeszłym roku byłam w ciąży to nie byłam w stanie zjeść nic z grila, a później jak mnie nie odrzucało po mięsie to miałam zgagę :see_no_evil:
Jak wykańczaliśmy dom to często robiliśmy grila żeby zjeść coś na ciepło i na szybko

Tez juz sie nie mogę doczekać tego sezonu grillowego :heart:

2 polubienia

Weźcie przez was zachciało mi się kiełbaski z grilla albo lepiej na ognisku

2 polubienia

Mnie w ciazy tylko denerwowal ten zapach dymu na ubraniach po grillu :see_no_evil: jesc moglam wszytsko oprocz jajek :face_with_peeking_eye:
Normalnie pozniej jak szlam sie kapac to mialam wrazenie , ze ten zapach nawet mialam na wlosach :see_no_evil:

Bo się ma we włosach dokładnie zapach dymu przechodzi przez wszystko

Nigdy wczesniej az tak mi nie przeszkadzał jak wlasnie w ciazy, a teraz od porodu grila nie bylo wiec musze sprawdzic :rofl:

U nas wkoncu ma byc temp w granicach 10-14 stopni to juz duza poprawa bedzie czuć juz zbliżającą się wiosnę :cherry_blossom:

1 polubienie

Ale w sumie tak jest :face_with_peeking_eye: @Mama.kacperka mama nadzieję , że u nas też tak będzie

1 polubienie

Rok temu tort na ślub, cena za porcje 14 zł
Teraz około 20 i nawet w kawiarniach za mały kawałek ciasta trzeba zapłacić ponad 20 zł
Ceny poszybowały mocno do góry

1 polubienie

Ja za tort na 12 porcji bo taki jest najmniejszy zapłaciłam ponad 350 zł

Ja pare dni temu za tort na 12 osob zapłacilam 250
Zl :smiling_face: