Ja też miałam tylko raz, chyba gdzieś koło 20 tc
W 20 tyg. to dosyć późno. Ja pierwsze miałam robione w 8 tyg.
Ja chyba tez mialam wczesniej przed 20 tyg napewno
ja też miałam robione to badanie, a też dlatego, że mam dwa pieski w domu
Ja slyszlam ze od kota mozna sie zrazic od psa pewnie tez ale ciezej. To nie tylko zwierzeta to sery plesniowe surowe wedliny mieso i pare innych rzeczy.
ja tez miala robione to badanie, ale wydaje mi sie ze ok 18 tygodnia ciazy, a nie wiedzialam ze mozna zarazic sie miedzy innymi jedzac sery plesniowe?! No w sumie teraz nie mam z tym problemu bo nie jem teraz tych serow, za to pochlaniam wszystkie mozliwe żółte
Od serów pleśniowych to chyba listerioza może być a nie toxo.
Właśnie, to listerioza. Toxo to od kota może byc
O kurcze okazuje sie ze zielona jestem a myslalam ze od serow tez.
zgadza sie tylko od plesniowych Widzisz Coline dlatego swietna jest ta strona bo mozna czegos nowego sie dowiedziec
mi się wydawało że toxoplazmoza jest od zwierząt
Klamerka.Pewnie ze tak. ALe od jedzenia tararu to juz toxo
coline no tak ale malo kto je go w ciazy no chyba ze ktos nie zwraca na to uwagi wowczas ma problem
Albo ma taka straszną ochotę na tatar, że potrafi zaryzykować Zdarzają się i takie przypadki
No moja kolezanka jadla na samym poczatku akurat nie wiedziala ze jest w ciazy. toxo jej wyszlo ale potem sioe okazalo ze juz miala na szczescie.
od próbowania nawet surowego mięsa mozna sie zarazić, wiec nie powinno sie w ogóle próbować
tylko nie kazdy moze sie przed tym powstrzymac wiec niestety nie kazdy ma silna wole. Ja staram sie unikac takiego jedzenia podczas ciazy
Ja robilam cos na swieta w grudniu i kroilam boczek tak jakos nie pomyslalam i sprobowalam kawalek dopiero po chwili doszlo dso mnie ze nie powinnam jesc.
j tez lubie boczek ostatnio tylko grilowany lbo smazony
Ja na szczęście za boczkiem nie jestem.Niestety mam inne zachciewajki, których nie powinnam spożywać.