Trudny poród - doświadczenie

Ja też się boję powrotu mimo że planuje pod koniec roku albo na początku przyszłego. Akurat zmienia się u mnie w pracy dyrektor i już zapowiadają cięcia i redukcje etatów a wiadomo jak wszędzie pracodawcy lubią kobiety z małymi dziećmi

Hahah ja tak samo mam nadzieję że nie będę taka zrzęda jak mój tata :rofl:
@ironiczniepateyczna też tak miałam w pierwszej mojej ciąży, śniło mi się że jestem w ciąży i po tygodniu zrobiłam test i okazało się że jestem w ciąży :laughing:

1 polubienie

:joy::slightly_frowning_face: no nie, tak mówimy a ciekawe jakie same będziemy

Ja też się trochę nad tym zastanawiam jak będzie w pracy, bo jednak ponad rok nieobecności to długo ale w sumie jestem w miarę na bieżąco i dzwoniłam o podobno jest co robić :smiley:

Hahaha mi się ostatnio śniło że mi zęby wszystkie wypadły , jeny no nie mogłam się rozbudzić z tego snu heheeh

Ojej zęby podobno na złe sie snia ;( ale mi tez sie nienraz snily a nic zlego sie nie działo

Ja mam ostatnio bardzo intensywne sny i mnie
Mecza jednak najdziwniejsze jest to, że ich nie pamietam. Pamietam tylko, że mnie mega meczyly :sweat_smile:

Też tak mam. Wiem że są realistyczne i je przeżywałam ale nie pamiętam co dokładnie mi się śniło

1 polubienie

A czasami sa takie fajne ze jak sie obudzisz szybko zamykasz oczy zeby ten sen jeszcze trwal🙈

2 polubienia

I niestety, ale nigdy już nie może się to drugi raz przyśnić :see_no_evil:

1 polubienie

Tak, jeszcze jak się obudzisz i pomyślisz to sobie przypomnisz co Ci się śniło ale nawet jak zaśniesz to kontynuacji nie będzie :grin:

Mi się śniło że jedynki Górne mi wypadły ja przerażona że jak będę wyglądać i wsadziłam je spowrotem w dziąsła :rofl:

:joy::rofl: no żeby podobno jak się śnią to nic dobrego ale ja tam nie jestem przesądna

Dokładnie ja mam takie same obawy. Niby miejsce mam, ale w korporacji różne chwyty są, a zastępuje mnie taka osoba co lubi dołki kopać.

U mnie zatrudnili na moje miejsce inna dziewczynę no ale zobaczymy.

Niby przez rok nie mogą nas zwolnić, ale zawsze człowiek się martwi

Od przyjścia po macierzyńskim i rodzicielskim jest
jakiś okres że nie może pracodawca zwolnić?

W teorii niby tak, ale w praktyce często bywa tak że wystarczy „likwidacja stanowiska” albo pracodawca wciska do podpisania rozwiązanie za porozumieniem stron… Polecam grupę na Facebooku „mama w pracy” tam jest dużo takich historii i porady co robić

Ja gdzieś czytałam że jedynie wniosek o urlop wychowawczy cię w jakiś sposób chroni (ale tam masz tylko ubezpieczenie) oraz wniosek o zmniejszenie etatu o połowę i to cię chroni przez rok bodajże

Wniosek o zmniejszenie faktycznie chroni ale jeśli w firmie jest zatrudnionych mniej niż 20 pracowników bodajże

Ja się nasłucham dużo o porodzie naturalnym, i bardzo się bałam. Z każdą kobietą jaką rozmawiałam pytałam jak rodziła i żeby mi opowiedziała. Oglądałam filmiki jak to wygląda, poprostu chciałam wiedzieć wszystko. I zdecydowałam, że nie dam rady urodzić naturalnie. Bałam się tego bólu, mojej paniki i tego, że dużo kobiet szło rodzić naturalnie a kończyło się cesarką. Wybrałam cesarskie cięcie i jestem naprawdę zadowolona. Przygotowałam się wiedziałam co będzie po kolei się ze mną działo. Też oglądałam filmiki jak wygląda operacja, jak wstawać po itp. Moim zdaniem oszczędziłam sobie traumy. Moja koleżanka rodziła parę miesięcy po mnie i przeżyła dwa porody. Musiała cierpieć do 10 cm rozwarcia aż w końcu zdecydowali że nie da rady urodzić i zrobili jej cesarkę na którą nie była przygotowana. I była w złym stanie psychicznym po porodzie. :scream:

1 polubienie