Ubezpieczenie NNW dzieci i młodzieży

Madzia ciekawa oferta płacąc za jedną  składka masz dwójkę ubezpieczoną dzieci nie słyszałam o takiej, co do wypłaty już od 2 dni to tez ciekawa opcja chociażby dzieci trafiają na oddział to juz na nieco dłużej ;(

Anita myśmy byli różny czas w szpitalu - raz byliśmy właśnie 2 dni, a tak to rzeczywiście zawsze dłużej. Mi tam już nie chodzi o jakieś pieniądze są pobyt w szpitalu ale głównie o te NNW bo nigdy nie wiadomo co może się zdarzyć, a jeżeli miałby być jakiś uszczerbek na zdrowiu czy potrzebne jakieś leczenie czy rehabilitacja to każde środki pieniężne są wtedy bardzo pomocne i ważne.

U nas córka jest ubezpieczona do męża i płacimy 10zł tylko miesięcznie  

To muszę wykupić jakia pakiet rodzinny bo mamy zwykle ubezpieczenie tylko 

Podpisując dokumenty ubezpieczenia wszystko jest wypisane co one obejmuje, kiedy zwrot otrzymamy

Do każdej polisy są dodane warunki ubezpieczenia i można śmiało się z nimi zapoznać nawet przed podpisaniem polisy. Ja zawsze ścigam sobie takie warunki i porównuje ubezpieczenia między sobą - robię tak w przypadku każdego ubezpieczenia samochodu, domu, na życie.

Madzia dobry pomysł,przynajmniej jest czarno na białym 

Dokładnie warto ubezpieczyć bo nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć. Szczególnie dobre jest jeśli takie ubezpieczenie zawiera wypłatę środków na rehabilitację. Dużo jeździmy samochodami nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć na drodze. 

Madzia właśnie dlatego zawieram polisy

Ja moich dzieci nie mam ubezpieczonych, całkiem mi to z głowy wypadło. Ale mamy polisę w pracy grupową, gdzie można było właśnie te dzieci włączyć. Musiałabym się zorientować.

Jak jest możliwość to myślę, że warto. Różne przypadki się zdarzają niestety.

Madziia88 dobrze robisz z OWU bo właśnie czasem można się nieźle nadziać. Płacimy za coś a jak zdarzy się wypadek to nagle się okazuje, że nic nie dostaniemy bo "definicja w OWU tego nie zawiera". Ja zawsze patrzę na słowniczek, który jest na samym początku warunków. Od razu wiadomo co jest wypadkiem itd.

Dzieci do 18 roku życia i tak są ubezpieczone. Jak idzie się do przychodni to dają kartkę do uzupełnienia i idzie z ubezpieczenia mamy. Jednak przypominają żeby zgłosić dziecko do ubezpieczenia

Warto mieć takie ubezpieczenie wykupione takie pieniądze wydasz na byle co a jednak w takich wyjątkowych przypadkach warto to mieć 

Aneczka tak dzieci są ubezpieczone i wiem, że wystarczy je dopisać do swojego ubezpieczenia zdrowotnego i to zrobiłam zaraz po wypisaniu ze szpitala, gdy byłam z wnioskiem o urlop macierzyński i rodzicielski  ale ja nie mówię tutaj o tym standardowym ubezpieczeniu tylko o NNW.

Takie dodatkowe ubezpieczenie takie płatne tak?

Tak, dodatkowe 

To my też mamy. 

Takie ubezpieczenie  warto i sobie wykupić ;)

Bo nigdy nic nie wiadomo;/

Czasami w pracy są ciekawe oferty z ktorych warto skorzystać;)

Anita dokladnie najlepiej przystąpić do ubezpieczenia grupowego w pracy, bo wtedy są najlepsze warunki.

I ceny są niskie przy takich ubezpieczeniach grupowych.

później nawet jak sie zrezygnuje z pracy to pakiet można kontynuować juz indywidualnie;)