U mnie oboje są pod mężem w pracy nie kupuje w przedaKolu
Od kiedy moja córka chodzi do przedszkola wykupuję dla niej ubezpieczenie NNW. W przedszkolu nie ma jednego ubezpieczenia dla wszystkich tylko każdy musi wykupić sobie ubezpieczenie indywidualne.
Właśnie jest pora na wykup ubezpieczenia na kolejny rok i zastanawiam się nad ubezpieczeniem mojej młodszej – 6 miesięcznej córki.
Czy ubezpieczacie takie maluszki? Co myślicie o ubezpieczeniu NNW dla najmłodszych?
Ale pod mężem to jest zwykłe ubezpieczenie zdrowotne czy mąż ma jakąś polisę na życie i mógł dopisać tam dzieci?
u mnie tez dzieci sa ubezpieczeni pod mężem ale w szkole równiez maja ubezpieczenie...szkoła a raczej rada rodziców wybiera najlepsze opcje i potem wszyscy sie zgadzaja lub nie i wtedy trzeba przynies zaswiadczenie od naszego ubezpieczyciela,Szkoła,przedszkole tu chodzi o wypadki i oni musza miec to zabezpieczone a co do niemowlaka to pewnie można ubezpieczyc dodatkowo,jezeli masz taka ochotę to czemu nie...
Ja mam pod sobą córkę . Nie mam żadnego dodatkowego. Telemarketerzy za to bardzo chcą żebym miała bo wydzwaniają często z propozycjami
To o czym piszecie, że macie ubezpieczone dzieci "pod sobą" to jest zwykłe ubezpieczenie zdrowotne a mi chodzi o ubezpieczenie NNW - jak np. wypłata za pobyt w szpitalu, uszczerbek na zdrowi itp.
Madzia jeżeli masz tylko ochotę to jak najbardziej ubezpiecz tak dzieci nigdy nic nie wiadomo zawsze coś może się zdarzyć wypadki chodzą po ludziach aczkolwiek lepiej żeby nic się nie wydarzyło natomiast takie ubezpieczenie dodatkowe warto mieć
My jak tylko urodziło się dziecko zgłosiliśmy w miejscu pracy męża do ubezpieczenia. Ale też w przedszkolu wykupiłam dla starszej ubezpieczenie.
Madzia NN to głównie jak dzieci zaczynaja do przedszkola chodzic to chyba taka pierwsza stycznosc z takim ubezpieczeniem;)
Zawsze warto ubezpieczy porównać sobie ubezpieczycieli co oferują ja korzystałam również z pracowniczego.to mam np. Opiekę lekarska za free dla corki dla meza I siebie zwrot części kosztów za leczenie np. Zębów czy badań ale nie na wszystko czym przekonałam.sie podczas badań ciążowych;/
Szkole ubezpieczenie nie są przymusowe wiec można wybrać sobie samemu indywidualnie pakiet ja np. Wykupiłam nieco droższy ale z bardziej rozwiniętym pakietem gdzie np. Pobyt za dzień w szpitalu jest wyższy od standardowego ubezpieczenia. Wszytsko zależy jakie masz dziecko mniej więcej chorowite, brat np ma pakiet sportowy pakiet ten jest bardziej rozwiniety i z niego duzo korzystają ale o
syn trenuje wiec co chwila noga złamana albo ręka
Aneczka ja dla mojego przedszkolaka już nie trzeci raz wykupuje ubezpieczenie i zawsze porównuje oferty i wybieram tą najkorzystniejszą, też nie biorę nigdy najtańszej bo ta najczęściej jest uboga. Zastanawiam się tylko nad moją malutką. Z tego co się wczoraj orientowałam to większość ubezpieczeń ubezpiecza od 6 miesiąca życia, więc się już łapiemy. Koszt w sumie nie jest duży bo jakby tą składkę podzielić na 12 miesięcy to wychodzą grosze.
Ja przyznam szczerze nigdy się nie orientowałam córka w prywatnym miała nie było chyba nic z ubezpieczeniem chyba ze przeoczyłam bo mąż wypelnial wszystko a w państwowymdostaliśmy na meila jak ktoś chce ubezpieczyc ma zapłacić i tyle a kto nie to nie
ja nie ubezpieczam dodatkowo
Ja jak narazie też nie
Zawsze to jakiś zwrot w przypadku różnych sytuacji złamana ręką joga pobyt w szpitalu, uwazam ze te 50 zł w najniższej opcji to nie duzo na rok.
Madzia u nas w przedszkolu nie było nawet wyboru.
U nas możesz ubezpieczyć dziecko do wyboru są dwie ubezpieczalnie są konsultacje z przedstawicielami
My ostatnio byliśmy w szpitalu i co za taki pobyt to można jakieś odszkodowanie z ubezpieczenia czy jak ? Bo ja nigdy się nie upominałem o takie rZecY nie wiem
Patt zależy od ubezpieczenia my np. Mieliśmy q naszym pakieci powyzej 4 doby ale za kazda dobę było liczone zależy od pakietu sredhio zaczyna się od 30, 50zl za dobę, trzeba wtedy wysłać papiery ze szpitala niektorzy ubezpieczyciele maja możliwość wysyłania przez internet.
Jeśli miałaś jakiś zabieg to tez możesz mieć zwrot zależy od pakietu jaki wykupiłaś
Ja ubezpieczyłam dodatkowo syna od razu po urodzeniu. Płacę 35 zł miesięcznie i z tego co wiem jest to jedna składka niezależnie od ilości dzieci (nawet jak masz 5 to za 35 zł są ubezpieczeni wszyscy). Głównie chodziło mi o ubezpieczenie w razie pobytu w szpitalu, poważnych chorób itp. Wydaję mi się że to nie jest duży koszt i warto coś takiego wykupić.
PattMaz - ja z pierwszą córka byłam 3 razy w szpitalu jak była malutka i jakbym miała ubezpieczenie takie jak teraz to bym za pobyt miała zapłacone - ile to wszystko zalezy od wybranego ubezpieczenia.
Postanowiłam, ze ubezpieczam moją młodszą córkę. Wykupiłam ubezpieczenie dla dwóch i nawet okazało się, że z tego powodu miałam znizkę na drugą córkę, Wybrałam takie ubezpieczenie, że np. pobyt w szpitalu w związku z chorobą jest płacone już nawet, gdy jest się w szpitalu 2 dni. Resztę warunków też atrakcyjne, koszt niewielki, więc myślę, że dobrze zrobiłam