Ubranka z lumpeksu

Ahhh ta koleżanka miała równocześnie manię na lanie płynu do płukania ponad maxa w szufladce pralki więc jak wchodzili do pomieszczenia czułam się jak w alejce z chemią. Temat rzeka ta moja koleżanka, to nie jej jedyne dziwactwa :sweat_smile:

Jednym słowem szalona :face_with_peeking_eye::sweat_smile::joy:

Ale to przecież ta chemia w tych ubrankach zostaje ja nie wiem po co tak robić

O matko, ja bym się tam chyba udusiła. Od takiej ilości zapachu aż oczy by mnie szczypały, przecież to wcale nie jest zdrowe wdychać tyle chemii

Ja leje na oko :see_no_evil: czasem moje pranie pachnie jak alejka a czasem ledwo czuc, dlatego ja lubię kapsułki że to takie odmierzone jest

Ja w okresie zimowo jesiennym używam suszarki bebnowej i dziewczyny…. Ona tak pięknie tonuje te zapachy, pranie pachnie tak delikatnie (o ile do pralki nie wleje się niedowiadomo ile wczesniej plynu podczas prania :face_with_hand_over_mouth:). Teraz wyprałam i wysuszyla ciuszki dla mojego dziecka (rodzę w styczniu) i te ubranka po wysuszeniu są takie delikatne, mięciutkie! Oczywiscie tutaj bez plynu do płukania, jedynie lovella

Widzę, że Domestos jest bardzo uniwersalny. Moja sąsiadka ma szklarnie z pomidorami i kto miał styczność z tymi krzakami wie jak one brudzą. Więc ręce myła Domestosem! Trochę na szczoteczce do dłoni mieszała z mydłem i szorowała… Się śmiałam, że przy okazji zlew może odkamienić :sweat_smile: To już starsza kobieta, bardzo dużo pracuje w ogrodzie i nigdy nie używa rękawiczek

Masakra. Mi odkąd doszło mycie butelek to dłonie od razu to odczuły i mam suche jak cholera od zwykłego płynu. Nie wyobrażam sobie umyć taką silną chemią. Nie chcę myśleć jak musiały jej pięknie pachnieć chlorem po takim myciu :sweat_smile:

@Mamusia22
mnie tez strasznie wyszusza dlonie i paznokcie niszczy bo starszy jeszcze w nocy lib przed i po spaniu nocnym pije mleko plus bidon czy cos tez sie myje wiec troche tego jest
ale… po dwoch latach zmadrzalam i kupilam wreszcie szczotke do butelek alw silikonowa elektryczna i rece odrzyly a butelek tak nie niszczy jak zwykla szczotka

O jejku, myślałam że pranie ubrań w Domestosie to już szaleństwo, ale widzę,.że ludzie jeszcze lepsze pomysły mają i nawet ręce tym myją :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::sweat_smile: niedowierzam :joy: ale producent pewnie zadowolony jak więcej mu towaru schodzi skoro okazuje się być taki uniwersalny :stuck_out_tongue_winking_eye::joy::joy:

Coooo są elektryczne szczotki do butelek? Że ja na to nie wpadłam :grinning: i znowu pieniądze wydam :joy: jaką masz?

1 polubienie

@Mamusia22 no sa, teraz to juz wszystko jest nawet urzadzenie co myje sterylizuje i suszy za jednym zamachem :rofl: ale taki bajer juz kolo 2tys

a wracajac do szczotki zawsze uwazalam za glupote i nie kupowalam plus widzialam do tej pory tylko neno za okolo 200 ale teraz przypadkiem znalazłam tą nukido i mam od początku miesiaca . narazie sie sprawdza. wymienne koncowki tylko trzeba zlapac technike jak wymieniać, plus fajne jest to ze ta nakladki silikonowe sie zdejmuje wiec wyczyszcic wszystko fajnie można

https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/akcesoria-do-butelek-i-bidonow-dla-dzieci/szczotka-elektryczna-do-butelek-i-smoczkow-nukido-nk-978-bezowy

O zmywarce wiem, moje marzenie. Jestem kpi i nieraz po dłuższym wyjściu jak mam pomyć wszystkie butelki i 4 muszle od laktatorów to szlag mnie trafia. Jak to wszystko porozkładam do mycia na części pierwsze to cały zlew :sweat_smile: nie stać mnie na zmywarkę to sobie chociaż tą szczotkę kupię :joy::joy:

1 polubienie

Nieźle prezentuje się ta szczotka, jak zostanę KPI to muszę taka nabyć. Dzięki

2 polubienia

Też nie wiedzialam.o takich wynalazkach :stuck_out_tongue: Mam zwykla szotkę do butelek :slight_smile: ale u Nas juz obecnie tylko jedna dziennie plus bidon ze zlobka takze skora dloni juz w duzo lepszej kondycji.

Świetne to ! Nie miałam pojęcia o takiej szczotce . Ale to prawda jak się umyje te wszytskie butelki i elementy od laktatora to jest taka wieża że hej

1 polubienie

Ta szczoteczka wygląda bardzo LUKSUSOWO! Ten dół to jak moja szczoteczka do zębów tylko w ładniejszym kolorze :grinning: podoba mi się! Nukido wydaje mi się dobra firma, mamy od nich matę piankową :grinning:

1 polubienie

@Wesola95
ja jestem zadowolona z niej na ten moment
z nukido mam mate ale z pałąkami i podoba mi się, synowi wpadla w oko jak przyszla i czeka na maluszka

@Mamma_NK ja na poczatki nie wiedzialam później uwazalam za zbedne bo ewentualnie sa zwykle
ale zmienilam zdanie i zaryzykowalam kupilam i nie zaluje a tym bardziej że xa chwile od nowa zabawa z butelkami plys laktator wiec wolalabym jednak zadbac o dlonie a miec dobrze umyty sprzęt bez w miare możliwości rys

1 polubienie

Nie wiem jak wy ale ja już zamówiłam w media expert z odbiorem jutro :sweat_smile: mam nadzieję że faktycznie jutro przyjdzie :grinning:

1 polubienie

Ty szalona zakupoholiczko! :sweat_smile:
ja nie zamawiam, jeszcze :sweat_smile: bo na razie nastawiam się na KP, ale testuj testuj i dawaj znać :grinning:

1 polubienie