Uciążliwe skurcze łydek

Zaczęłaś trzeci trymestr ciąży i cierpisz z powodu skurczów łydek? Czy skurcze nóg są typową dolegliwością ciężarnych? Czemu przyszłe mamy skarżą się na skurcze? Podpowiadamy, jak radzić sobie z problemem i czego nie może zabraknąć w diecie mamy. Kiedy skomplementować magnez i potas?

Ja na szczęście tego nie doświadczyłam

oj a ja znam nocne skurcze łydek

mojej siostrze się zdarzają od czasu do czasu, ja na razie nic takiego u siebie nie zaobserwowałam

troche magnezu i naprawde jest lepiej

Ja miałam raz, przeciągałam się rano i złapał mnie straszny skurcz, też prawie płakałam. Zdarzył mi się choć zażywałam magnez. Później przy przeciąganiu się pamiętałam żeby nie obciągać palców tylko ciągnąć piętę w dół, na prawdę pomaga

też mnie to dopadło, miałam co noc skurcze na zmianę, raz prawa noga, raz lewa… okropny ból, ale lekarz przepisał mi magnez, najpierw brałam 3 tabletki na dobę, teraz biorę jedną, od razu pomogło, odkąd zaczęłam go brać

Magnez na pewno pomaga, ale przyznaję, że okropne są takie skurcze. Niestety też mnie dopadły.

ja się cieszę , że mnie ominęły. bo raz mnie taki skurcz dopadł i nic przyjemnego.

ja na razie nadal mam spokój ze skurczami łydek

Skurcze łydek to prez niedobory magnezu. Ja je miałem przed, w trakcie ciąży i teraz też mnie co jakiś czas łąpią. Niestety za dużo kawy piję.

Kawa wypłukuje magnez, wiemy o tym ale i tak pijemy

kawa w ogóle złym doradca wszystkiego. Ale niestety coraz wiecej osob ją pije i coraz częsciej

ja nie pijam kawy wcale i dobrze mi z tym

ja tez nie pijam wcale kawy

Niestety nie tylko kawa wypłukuje magnez z organizmu. Stres też robi swoje i nieprawidłowa dieta.

Mnie za rowno w pierwszej jak i w drugiej ciazy ten problem nie dotyczyl :slight_smile:

Ja tez nie mialam takich skorczy

a stresu w dzisiejszych czasach nie da sie uniknac

JA brałam magnez na skurcze łydek