"Uciekające" oczko

Dziewczyny czy ktoras z was miala problem z uciekajacym oczkiem u dziecka? Moj maly ma juz prawie 10 miesiecy i wydaje mi sie ze lekko ucieka mu oko. kiedy isc najlepiej do okulisty. Slyszalam ze najlepiej po 3 roku zycia ale czy to nie bedzie za pozno?

Ja bym poszła jak najszybciej żeby dowiedzieć się co i jak, jak powie Ci, ze trzeba czekać to będziesz czekała, ale to będzie informacja od lekarza. Może jestem przewrażliwiona, ale jak coś mnie niepokoi u Małej to zawsze wolę się dowiedzieć/sprawdzić.

Dzieki chyba tak zrobie.

Iwona2908 powinnaś udać się jak najszybciej z dzieckiem do specjalisty, bo problem może pogłębić się. Mojej siostry córka miała ten sam problem i okulista zalecił na jej wadę noszenie korekcyjnych okularów. Zawsze rozwiejesz swoje wątpliwości i zobaczysz czy rzeczywiście oczko ucieka u dziecka.

Ostatnio w mojej rodzinie był taki przypadek. Syn mojego wujka w wieku 8 miesiecy mial problem z uciekajacym oczkiem. Okulista przepisał okulary. Ma nosić je kilka miesiecy. Z tego co zrozumialam tą wadę trzeba jak najszybciej wyleczyć ponieważ bardzo szybko moźe okazać się że jest za późno.

Tak jak dziewczyny piszą jak najszybciej do okulisty bo to już można na to coś poradzic , koleżanki córka w wieku 9 mcy miała okularki , ciężko jej było na początku nosić ale jak widziała różnice że lepiej jej widzieć to przestała ściągać … Ja gdy synek miał 4 m-ce widziałam że ucieka mu jedno do środka a że akurat się złożyło że leżeliśmy w szpitalu to podpytalam lekarki i mówiła że do 4-5 mcy moga to być mięśnie oczka nie wyćwiczone i może to się skorygować ale trzeba obserwować a jak po tym czasie nic się nie zmieni to trzeba dzialac a przynajmniej pokazać się specjaliście , nam naszczescie przeszło i oczko się wycwiczylo.

Ja na Twoim miejscu udałabym się do lekarza jak najszybciej. Łatwiej coś zaradzić jak się dopiero rozwija, a jak lekarz oceni że będzie to do leczenia później, przynajmniej będziesz spokojniejsza

zgadzam się z dziewczynami, też poszłabym do specjalisty żeby sam się wypowiedział i ocenił czy trzeba cos z tym robić, czy można już zaradzić

Uciekające oczko można wyleczyć poprzez noszenie okularków .Trzeba jednak wcześnie zacząć leczenie. Musisz jak najwcześniej umówić się do okulisty.