Właśnie ja z synem na spacer wychodzę w takie upały w godzinach późno popołudniowych lub wieczornych
Najczęściej wychodzę właśnie w takie dni wieczorem, kiedy temperatura jest nieco chłodniejsza niż w ciągu dnia. Warto również w takie dni urządzać wodne kąpiele dla Maluszka, ja w takie upalne dni kąpie dziecko w letniej wodzie w ciągu dnia, aby było przyjemniej i chłodniej maluszkowi.
mój synek urodzony w wakacje więc tez fajnie juz na roczek pluskał się w baseniku
U mnie synek 6 miesięcy już tdd kilka razy pluskal się w basenie i był zachwycony
Mamaroza to szybko synka oswajasz
Oczywiście że spacer można wieczorem . Powiedziałam bym nawet że to wskazane . To dobrze zaczerpnąć świeżego powietrza. Też nie wychodzimy na pełne słonko,w południe . Ale koło 17 już jest okej. Do wytrzymania . I powiem szczerze że też mnie to zawsze męczyło że muszę się kisić w domku :D uwielbiam lato ale tegoroczne jest jakieś szlaone. Albo tydzień siedzenia w domu bo leje i zimno, albo tydzień siedzimy w domu bo upały po 35 stopni i jest nie do wytrzymania :D
u mnie synek zazwyczaj do 17 miał drzemkę. na spacer latem wybieraliśmy się ok. 17.30 - 18. temperatura idealna. ale od godziny 20 temperatura ostatnio bardzo szybko się obniżała.
My też wychodzimy na popołudniowy spacer koło 16-17 h wtedy temperatura jest idealna.
No to ja dIs wyszlam okolo 16 i tragedia ;/ skwar ;( szlam cieniem bo musialam mleko wykupić z recepty ;/ dobrze ze blisko bo bym sie wracala ;)
Aniss zależy też jaki dzień, ale u nas wieczory już są chłodne.