Urlop macierzyński przed porodem

Z tym urlopem macierzysnkim to mozna wziac przed porodem. Pytanie. Po co ?

Kosiaszka tego to nikt nie wie może jak lekarz się uprze ze juz więcej zwolnienia nie wypisze wtedy kobiety nie mają chyba innego wyjścia

Nati to rodzinny wypisze bez problemu raczej

Fakt. Todzinny tez moze wyoisac w sumie 

Szkoda marnować macierzyńskiego przed porodem. Ja mam do dnia porodu wpisane L4, lekarz powiedział że jak nie urodzę, to mam mu się przypomnieć i od razu przedłuży.

Jak twoj lekarz nie chce wypisac to trzeba szukac innego.

Również było by mi szkoda macierzyńskiego na czas kiedy należy się l4, jesli lekarz nie chce wypisać na te ostatnie tygodnie to poważnie szukalabym innego 

A czemu lekarz miałby nie wystawić ? Dobrej pory wystawiał to co to za problem jeszcze jedno wystawić 

Aneczka tutaj na forum chyba Anulka miała taki problem jak dobrze kojarzę. Ja też nie wiem co tym lekarzom szkodzi... ale widać są tacy. Ja na szczęście dostałam bez problemu dłuższe, do dnia porodu w 1 ciąży.

Anulka miała ten problem,ale nie wiem czy mu zwróciła uwagę,że potrzebuje na dłużej jednak 

Ja nie mówię że nie ma takich problemów tylko nie powinno być bo co to za różnica dla nich 

Aneczka lekarze są różni jeden wystawi a drugi nie ...

Myślę, że jak się poprosi to kazdy wystawi. Anulka chyba nie miała już wizyty umówionej i nie chciała się prosić z tego co kojarzę. 

Nati nie spotkałam się żeby ginekolog odmówił zwłaszcza że to już końcówka ciąży