10 tysięcy...chore to wszytsko
pewnie, że chore, tym bardziej, że wszystkie składki potrącane z naszych pensji powinny właśnie zapewniać nam pełen dostęp do służby zdrowia. a refundacja sma? po prostu serce pęka jak patrzy się na te dzieci.
Ja już nawet nie czytam tych postów... tylko szybko przewijam bo ściska:(
a ja lajkuję i wpłacam. początkowo większe kwoty, teraz jak widzę ile tych dzieci jest i ile potrzebuje pomocy to wpłacam mniejsze kwoty, ale wspomagam większą ilość dzieci,
To ja znowu mam wrazenie że ta lista dzieci by się nie kończyła:(
bo tak jest :(
Ojej biedne dziecko i rodzice również.. Tak nie powinno tak być żeby te rzeczy były tak drogie
Nie raz ogladam reportaze... ikolejne miliony na Telewizję Polską a dzieciom odbierają kolejne refundację leków.
U mnie w gminie 2 dzieci chora na sma. Organizowane zbiórki, licytacje, kiermasze i na szczęście dla obu chłopców udało się kasę uzbierać. Ale też nie rozumiem dlaczego takie kwoty muszą zbierać zwykli ludzie bo lek jest nierefundowany. Tak jak piszecie z naszych pensji pobierają sporą kwotę na te wszystkie składki a nic z tego nie mamy. Lepiej by było gdyby samemu opłacało się składki na rzecz kliniki która w razie choroby wykona wszystkie badania/operacje itp. A tu składki się płaci a do lekarzy to głównie prywatnie.
Dlatego ja uwazam że takie zbiórki wszelakie im więcej organizuje ludzi i zbierają zwykli Polacy to chyba tym bardziej rząd ma to gdzieś bo z głowy:/bTak samo WOŚP przecież te wszytskie sprzęty powinno zakupić Państwo... przepraszam na inkubatory respiratory nie ma... a na TVP publiczną i dla posłów podzwyki na wszystko jest:/ irytacja bierze górę
To u nas tak jest. Mam znajomą która ma chore dziecko i mieszkają w Niemczech i szczerze taką super opiekę mają i za nic nie płacą złotówki a nawet na odwrót dostaje pieniądze na lepsze życie dla dziecka. Opieka medyczna pod każdym kontem jest super nie to co u nas w Polsce
nasz kraj odstaje nie tylko w kwestii opieki zdrowotnej, więc szkoda gadać.
Niby u nas tylko taki plus że opieka prywatna ponoć jest tania.... ale czy nie jest także dla Niemca co zarabia w Euro
Jak dla mnie to u nas robi się coraz gorzej
To fakt jest coraz gorzej i lepiej nie będzie. Bo u nas najważniejsza jest telewizja i Rydzyk. Ech... Ręce opadają. Moja ciocia z Niemiec też jak przyjeżdża do Polski to załatwia prywatnych lekarzy a głównie dentystów bo taniej ale no właśnie może taniej bo zarabia w euro a nie złotówkach jak my.
zgadzam się:/ taki kraj...
Własnie. Bezdomni auta rozdają.... Taki kraj
A mowia ze bieda;)
Ja to się dziwię że ktoś za to się jeszcze nie wziął
wszystko do czasu.. byle tylko było co ratować.