Usg piersi skierowanie

Hej wszystkim, czy ktoś wie, gdzie można szybko zrobić USG piersi w Skawinie? Mam skierowanie, ale na NFZ to chyba będę czekać wieczność. Prywatnie może szybciej?

Jeśli jesteś w ciąży to powinni Cie w ciągu tygn przyjąć,  a jeśli nie to poprosić o nazwisko rejestratorki  /ona nie decyduje o dacie bo nie jest lekarzem/ oraz powiedz,że zgłosisz ją DO NFZ 

nie jestem z Twoich okolic .

Na NFZ niekoniecznie wieczność. Niestety nie podpowiem do jakiej placówki bo nie jestem z okolic. Jeśli masz skierowanie to szkoda wydawać kasy. Sprawa jest pilna ? Dłużej niż miesiąc nie powinnaś czekać. 

Hej, no niestety na NFZ to wszędzie teraz jest dramat z terminami. Prywatnie w Skawinie da się na pewno ogarnąć USG, tylko ceny różne, zależy, gdzie pójdziesz. W każdym razie możesz sobie zerknąć tutaj: https://rcmskawina.pl/cennik/, tam mają dokładnie opisane, co i za ile. Wiem, że niektóre miejsca robią USG praktycznie od ręki, tylko trzeba się zapisać z kilkudniowym wyprzedzeniem. No i pamiętaj, żeby zabrać wszystkie wcześniejsze wyniki badań, jak masz. To ułatwi sprawę lekarzowi, bo nie będą robić wszystkiego od nowa. Lepiej nie odkładaj tego, takie rzeczy warto badać od razu.

Prywatnie z pewnością będzie szybciej niż na NFZ. Warto podzwonić  popytać o najbliższe wolne terminy 

Na NFZ czekałam dwa miesięcs

Niestety nie jestem z okolic. Ale tak jak pisze mama słoneczka będąc w ciąży należy się kobiecie w ciąży by przyjąć ja do poradni do tygodnia czasu. A tak to ogólnie na NFZ wszędzie jest tragedia z terminami niestety. 

No jak to na NFZ nieststy :(

u nas był czas że w ogóle lekarza nie było 

W moim przypadku również od lekarza ginekologa dostałam skierowanie. 

ja nie wiem ale warto popytać może u siebie na jakimś spotted  czy cos takiego 

tak to ginekolog wypisuje skierowanie bo jednak od czasu d czasu powinniśmy zrobić takie badanie