Może warto do nich napisać
Dziewczyny pomocy! :(
Najpierw zablokowali mi konto na IG, była weryfikacja a teraz mam info że konto zostało usunięte na zawsze bo narusza zasady prywatności.... Da się to jeszcze jakoś uratować? Można jakoś odzyskać konto czy już wszystko przepadło? :(
Miała któraś z Was taki problem?
Może poszukaj w necie jakiś porad albo właśnie napisz bezpośrednio do serwisu pomoc. Podobno można się odwołać i trzeba jakiś formularz wypełnić jeśli zablokują konto ale przez kilka dni możesz mieć zablokowane...
Ale ja już kilka dni mam właśnie zablokowane to konto i się odwoływałam i takie coś dostałam jak w załączniku
Koleżanka tak miała, kilkakrotnie pisała do serwisu i nie dostała żadnej odpowiedzi. Pamiętam że szukała na Internecie jak się odwołać itp. i podobno wiele osób pisało że udało się im odzyskać konto, ale mojej koleżance się nie udało.
Szczerze mówiąc nie spotkałam się z taką sytuacją a ona pisali ci coś więcej co dokładnie to konto narusza?
W szoku jestem. Ale w jaki sposób narusza zasady? Ja spotkałam się jedynie z kradzieżą konta, którego niestety nie dało się już odzyskać.
Ja w sumie tak nad tym myślałam i przypomniałam sobie jedną taką sytuację kilka lat temu pewna kobieta na Instagramie właśnie gdzieś tam się odwoływała bo Miała założone konto na którym nie dodawała w ogóle swoich zdjęć tylko miała konto założone jakby pod kątem swojej córki żeby tam dodawać zdjęcia właśnie dziecka to nie było już takie maleńkie dziecko jakaś ośmio o może dziewięcioletnia dziewczynka No i tam właśnie dodawała sobie zdjęcia z jej dnia życia codziennego jakieś opisy coś na zasadzie takiego pamiętnika i właśnie po jakimś czasie Instagram zablokował jej to konto bo uznał przez to że znajdowały się tam tylko zdjęcia dziecka że konto jest prowadzone przez nieletnią więc z takiego powodu Właśnie się to stało A czemu tak stało się u Oli sama nie wiem Zastanawiam się przecież jej konto było prowadzone w zwykły standardowy sposób
Ja niestety nie spotkałam się z czymś takim i szczerze mówiąc chyba nie umiem Ci pomóc ani doradzić bo zdarzają się właśnie kradzieże kont lub tak jak w twoim przypadku że niby naruszyłaś prywatność i nie wiem czym to jest spowodowane. Ja kilka lat temu miałam włamanie na fb i zmianę hasła ale jakoś udało mi się odzyskać moje konto, pisałam i przedstawiałam sytuację i też nikt się do mnie nie odezwał aż w końcu samej udało mi się odzyskać hasło i konto
Ola Trzymam kciuki żeby mimo wszystko ktoś się do Ciebie odezwał i aby udało ci się odzyskać konto dla jednego to błahostka dla innego jednak duża przykrość mi samej pewnie byłoby trochę szkoda gdybym znalazła się w takiej sytuacji bo również mam na moim profilu wiele zdjęć których na przykład nie mam wywołanych są już usunięte z pamięci telefonu i są dla mnie niezłą pamiątką dla niektórych takie Instagram to naprawdę coś na zasadzie super pamiętnika
A mize ktoś zgłosił konto? Dziwna sytuacja też nie słyszałam o takiej
ale od jednego zgłoszenia nie sądzę żeby konto zablokowali i usunęli
Mama 21 23 tez dobrze mowisz no sama nie wiem zostaje czekac oni tez pewnie maja kilka dni na rozpatrzenie takiej wiadomości z odwolaniem
Szok, współczuję! Jestem ciekawa, dlaczego Ci zablokowali to konto. Wygląda to dziwnie. O tym, że ludzie dostają bany to słyszałam, ale o czymś takim nigdy.
Jak było zablokowane to jeszcze ale usunięte to chyba już nie do odzyskania. Po jednym zgłoszeniu też chyba nie powinni usuwać a dlaczego miałby ktoś wielokrotnie zgłaszać twój profil. Wogóle wiesz dlaczego byłaś już wcześniej zablokowana?
Nie wiem czy mnie ktoś zgłosił czy jak :(. Dostałam tylko info że naruszyłam zasady społeczności. Ale jakie zasady ja się pytam? Bana nie miałam. Od razu zawieszone a potem info po weryfikacji że usunięte.....
Jeszcze spróbuję @ do nich napisać osobiście. Ale chyba sprawa przegrana :(
ja bym napisała i wyjaśniła to bo jak tam można komuś konto usunąć ?
Alw jakiś powód musiał byc ja byn drążyła
Ale gdzie mam napisać? Napisałam @ na support i dostałam zwrotkę że nie obsługują tego @ i przekierowanie na stronę z poradnikiem
Tutaj już nie mam pojęcia :(