W czym prać dziecięce ciuszki?

Jednak Ocet ma w sobie to coś :) 

No ale jak puszczacie czyszczenie bębna to gdzie ten ocet wlewacie? Do bębna czy do szufladki? 

Patka ja wlewam tu i tu i do tego calgon też tu i tu  ;) tak na wszelki wypadek żeby wszystko wyczyscilo ;)

Ja tylko do szufladki 

Spróbuje następnym razem. Szklanka wystarczy? 

Patka 3/4 szklanki wystaczy

Ja na wyczucie leje do wszystkich pojemników po trochu i do środka. Puściłam z zasikanym przez kota leżeniem psa i nawet wyciągnęło ten smród. 

PattMaz to dobrze że zapach znikł

Jutro puszcze... zobaczymy ;) 

Ja uzywam plyn do prania z loveli albo do bialych albo do kolorow i przewaznie daje jedna pelna miarke a do tego wlewam lenor sensitiv bialy dla noworodkow ale nawet nie 1/2 kubeczka tylko zeby ladnie zmiekczylo ubranka i nadalo intensywny zapach ;) 

Loveli do bialych ubranek jest rewelacyjny ubranka wtedy nie robia sie szare zachowuja biel ale wazne zeby prac tylko biale ubrania wowczas ma to sens ;) 

Dziewczyny A jak dajecie kalgon to prania dziecięcych ubranek to on nie przenika do tych ubrań.czy po prostu pusty przebieg puszczacie by wyczyscic?bo ja tylko raz za czasu kupuje płyn do czyszczenia pralek.

Teraz cała wyprawkę puściłam w samym Jelpie bez płynu żeby małemu mojego zapachu nie zanurzyć. Starsze u plucze w cocolino dalej :) 

DoNiWe ja zawsze jak czyszcze pralkę to pusta puszczam 

DoNiWe ja nigdy nie daje calgonu jak piore córki ubranka 

DoNiVe, ja zawsze jak robię takie czyszczenie pralki calgonem lub innym srodkiem, to właczam pralkę na specjalny program i nie ma w niej zadnych ubrań. Chyba nawet gdzieś przeczytałam to na opakowaniu. 

Dobrze że jesteście.bo znajoma mi mówiła że dodaje do każdego prania jak na reklamie mówią.jeszcze bym córci zaszkodziła tym calgonem.

Ja wlewam lub wsypuje cos do czyszczenia pralni to zawsze na pustym bebnie i wlaczam program ktory zaleca producent ;) nigdy z ubraniami bo sie zniszcza a pralka sie nie doczysci ;)

DoNiWe ja dodaje do kazdego prania, oprocz prania ciuszkow synka. 

Ten cocolino uczulil mojego synka wlasnie... Mimo ze maz dal naprawde odrobinke

Lepiej calgon nie dodawać do ubrań 

gugus u mnie biały lenor i cocolino białe dla małej idealne.