mój też dobrze słyszy
moja córka ma bardzo dobry słuch. Ma nawet lepszy niż ja.
U mnie szpistalu badali sprtem z WOŚP
kiedyś widziałam malutkie dziecko z aparatem sluchowym . Strasznie to wytglądało.
Możecie na mnie teraz naskakiwać ale co jest strasznego w tym, że dziecku się pomogło i teraz słyszy, że wygląda inaczej to co. Nigdy nie rozumiałam i nie zrozumiem takiego podejścia, że biedne, że to straszne. Takie dziecko marzy o tym aby być traktowane jak inne tylko ludzkie podejście na to nie pozwala. Może mam inne podejście bo jestem po drugiej stronie. No i co z tego, że jestem niepełnosprawna, że mam jedną rękę. Mam wspaniałą rodzinę, osiągnęłam w życiu rzeczy o których nie jedna zdrowa osoba może pomarzyć, a jak słyszę jaka to jestem biedna, jak komuś mnie żal, jak ja sobie radzę z dziećmi to krew się we mnie gotuje. Wszystko się da, nawet noworodka nosić czy przewijać jedną ręką wystarczy wsparcie i wiara, że dasz radę, współczucie nic nie daje, a wręcz przeciwnie tylko dołuje. Niech każdy sobie te słowa przemyśli i zamiast współczuć nauczy własne dzieci, że osoba chora to taki sam człowiek jak my, a świat stanie się dużo lepszy.
u nas dzieci na całe szczęście nie mają żadnych problemów ze sluchem
u nas badanie robili w drugiej dobie życia
a gdzi estrasznie, nie ważne jak to wygląda ważne że dziecko słyszy. Dorze że jest coś takiego jak aparat słuchowy czkoda że nie ma takiego aparatu który pozwala odzyskać wzrok
margotmargot dokładnie z tobą się zgadzam, nie jest najważniejszy wygląd, ale to że coś pomaga.
U8 Nas takie badanie robili od razu
Synek słyszy dobrze, czasami za dobrze ;p
synkowi badano słuch jeszcze w szpitalu
u nas tez robili w szpitalu.w rodzinie nikt nie cierpi na niedosluch. u dzieci tez jest dobrze
czasem wystarczy aparat słuchowy
u nas też badali słuch w szpitalu w drugiej dobie życia
słuch ma być badany zaraz po porodzie w szpitalu
Bardzo dobrze, że słuch badany jest tak wcześnie, można od razu dziecku pomóc.
na szczęście synek dobrze słyszy, bałam się tego badania
moja córka słuch ma nieco lepszy niż ja.
ważne jest tez by kontrolować słuch u dziecka i by jak najwcześniej zorientowac się że coś jest nie tak
bałam się tego badania bo koleżanki synek miał problemy…