Wada słuchu

tak jest z dziecmi czasem wydaje sie nam ze dziecko nie slucha i akurat uslyszy to co nie powinno :slight_smile:

często dziecko usłyszy to, co chce usłyszeć, a to co nie chce, to do siebie nie dopuszcza. tak więc przed wizytą u laryngologa powinniśmy dziecko poobserwować, czy coś sie dzieje z jego słuchem, czy są to jego widzimisie

mamiM: u starszych dzieci na pewno jest tak, gorzej u takich maluchów, ciężko jest wówczas rozpoznać, u mnie np w szpitalu sprawdzali słuch dziecka za pomocą takiego specjalnego urządzenia

warto pilnowac wszystkich terminow badan

na pewno gdy nas coś zaniepokoi warto powiedzieć o tym lekarzowi

traz chyba wszystkiee noworotki maja sprawdzany słuch po urodzeniu ale jest jeszcze pozniej jakieś badanie??

na bilansie pewnie lekarz sprawdzi, ale myślę, że i tak obserwacja mamy jest najlepsza

nasz ma dobry słuch słyszy mnie ze 100 metrów

denna151: teraz wszystkie noworodki w szpitalu mają sprawdzany słuch

tak w szpitalu to wiem, ale póżniej po wyjściu ze szpitala czy jest jeszcze

no właśnie też jestem ciekawa czy później lekarz daje skierowanie na badanie słuchu, np na bilansie dziecka

ja dostalam skierowanie ale dlatego ze mialam opryszczke w ciazy, a tak o trzeba pytac pediatre

Potem to już samemu trzeba się interesować…

Pewnie sie samemu zauważy ze jest coś nie tak i wtedy do lekarza szybciutko

tez mnie to ciekawi, zapytam o te badania jutro lekarza

mnie się wydaje że jakaś kontrola powinna być, w ramach jakiś obowiązkowych badań

pediatra mi dzis powiedzial ze przeciez oan na kazdej wizycie bada

jedno jedynie badanie słuchu było w szpitalu

pewnie nawet nie wiemy jak pediatra sprawdza słuch, tu zagada, tu zaklaszcze i widzi, że wszystko jest ok, ale jakimś urządzeniem to nie widziałam, żeby oprócz szpitala badali

wlasnie ja tez a mysle ze powinni jakos kontrolowac