Waga dziecka w brzuszku

Nie przejmuj się tym co powie ci położna czy lekarz bo to nie od nich zależy waga dziecka. U mnie nawet jak mówił mniej więcej ile dziecko waży to nigdy się nie sprawdziło. Pierwsze miało być malutkie poniżej 3 kg a ważyła 3350 przy kolejnych waga też się nie zgadzała wogule . Nie stresuj się tym na zapas.:blush:

1 polubienie

Dawaj znać jak będziesz miała kolejną aktualizację USG z wagą :grin: bo jestem ciekawa jak to będzie wyglądać

U mnie synek był prognozowany na 3800 g urodził się 4570 g a córeczka na 4 kg i tak było ale były planowe cesarki obie

Dokładnie i to jest najlepsze podejście, dużo zdrówka :smiling_face:

Daj Bog bo pierwszy wspominam okropnie. No właśnie teraz na dniach kolezanka rodzila miały miał ważyć max 3500 i dobrze że ona uparła się na cesarkę bo mały urodził się 4700 a ta koleżanka taka malutka drobniutka że by nie dała rady urodzić takiego klocka.

To mnie właśnie martwi że u mnie może być to samo bo ja w pierwszej ciąży przy porodzie ważyłam 52,5 kg i Amelka się urodziła 3520 a teraz JUŻ ważę 63 kg a poród na 1 czerwca więc pewnie jeszcze sporo przytyję. A zaznaczę że Amelka się zaklinowała i powinnam mieć cesarkę

Chciałabym ale im bliżej porodu tym człowiek sobie przypomina poprzedni poród. A tamten był koszmarem dlatego się martwię na zapas chociaż wiem że nie powinnam

A planujesz rodzić SN? Czy masz CC zaplanowana?

Rozumiem cię, moja siostra po naturalnym porodzie też ma traume i powiedziała że więcej dzieci nie chce . Źle wspomina ostatni poród ale mają dwójkę dzieci także mówi że to i tak dużo :smile:

Najgorzej właśnie jak ktoś się czegoś zrazi czy źle przejdzie i dostanie traumę :disappointed:

Nie nastawiaj się źle, rozumiem że miałaś ciężkie doświadczenia w poprzednim porodzie, nie da się tego tak wyrzucic z głowy, ale ten absolutnie nie musi taki być, każdy poród jest inny, na pewno trafisz na świetną wspierającą położną i musi być dobrze,! :muscle:t2::smiling_face_with_three_hearts::smiley:

1 polubienie

Moja bratowa tez bardzo zle zniosla porod sn ktory ostatecznie skonczyl sie cesarka a na koniec sie okazalo , ze tak naprawde na sn nie bylo szans , bo miesniak zaslanial maluszkowi wyjscie … zaczela rodzic o 2 w nocy ok godziny 19 podjeli decyzje o cesarce . Tez powiedziala , ze wiecej nie chce dzieci .
Kazdy porod jest inny i pierwszy moze byc szybki , a czasem pierwszy jest trudny a drugi “z gorki” nie ma zasady .

Też uważam że nie powinnaś się na zapas martwić. Trochę czas minęło od ostatniego porodu więc pewnie będą inni lekarze i pielęgniarki oraz położne. Dwa że słyszałam że kolejny poród jest znacznie szybszy i łatwiejszy :smiling_face: i trzymam kciuki by u ciebie to się potwierdziło

1 polubienie

Wolałabym naturalnie urodzić bo się dużo szybciej dochodzi do siebie a ja niestety jako właścicielka salonu kosmetycznego muszę się wywiązać z obietnicy i przyjąć na pakiet ślubny już 20 czerwca (termin na 1 czerwca) więc może być ciężko po cesarce no ale zobaczymy. Maleństwo jest najważniejsze. Jeżeli będzie się zapowiadała większa niż 3500 to NAPEWNO będę chciała cesarkę

Dziękuję za słowa wsparcia :smiling_face_with_three_hearts: Wlansie na to liczę. Musi być dobrze. Żyje nadzieją że skoro pierwsza ciąża była fantastyczną a poród okropny to skoro teraz ciąża jest okropna to poród będzie cudowny :heart_eyes:

1 polubienie

No oby tak było.
Właśnie różnie mówią. Niektóre moje klientki mówią że pierwszy cudowny a drugi tragedia

No ja wlansie po 1 też tak mówiłam chociaż zawsze z tyłu głowy miałam fakt że niechce żeby Amelka była jedynaczką więc dobrze że wyszło jak wyszło. Oby tylko było wszystko dobrze i mała żeby była zdrowa

Ale u Ciebie już źle było więc teraz będzie dobrze :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Trzeba być dobrej myśli i nie nastawiać się negatywnie . Choć wiadomo, wiem po sobie, że głupie myśli nie chcą wyjść z głowy.

1 polubienie

Na pewno tak będzie :grinning: moja ciąża też była fantastyczna, ale żeby nie było mi za dobrze to poród miałam ciężki :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

I zdecydowanie nastawiaj się w ten sposób :smiling_face_with_three_hearts: pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu! :star_struck:

1 polubienie