My w tym roku również wybieramy się nad polskie morze. Po pierwsze, będę już w zaawansowanej ciąży, więc wakacje za granicą odpadają. Po drugie mogliśmy w sumie jechać gdzieś wcześniej za granicę, ale tak jak napisałaś, obawiałam się, że w razie czego, gdy coś się stanie i trzeba jechać do szpitala to jest i bariera językowa i nieznajomość kraju, a często też dodatkowe koszty związane z hospitalizacją. Nad nasze morze mamy ok. 5 h jazdy samochodem, bo innej opcji w ogóle nie braliśmy pod uwagę, mam nadzieję, że dam radę. Poza tym też inny klimat, bardzo korzystny dla zdrowia.
Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Dokładnie rok temu zaplanowaliśmy sobie z mężem cudowne wakacje w Tunezji. Kilka miesięcy później dowiedzieliśmy się o ciąży i ostatecznie zrezygnowaliśmy z wyjazdu zagranicznego na rzecz odpoczynku nad polskim morzem.
My jeździmy tylko nad polskie morze, niezależnie od tego czy byłam w ciązy czy nie. Kiedyś chętnie podróżowałam za granicę, ale tyle jest pięknych miejsc w Polsce, że lat mi nie starczy by wszystko to obejrzeć
My wybieramy się nad polskie morze we wrześniu
ja jak bylam w ciazy to staralam sie unikac slonca ale wiadomo ze nie zawsze sie da
my w tym roku odpuszczamy dalekie podróże mała bedzie z nami juz niebawem więc bojno w 8 miesiącu podróżować
ja byłam na pocztku ciazy w lecie nie wiem jak bym wytrzymała w taki upał
Upaly sa najgorsze
my zostajemy w domu w tym roku
Wakacje super sprawa i odpoczynek dla przyszłej mamy. Jak byłam w 3 miesiącu ciąży bylismy nad morzem
ze względu na ciąze w tym roku wakacje mamy w domu
Dobrze zaplanowane wakacje nie są przeszkodą nawet dla mam w zaawansowanej ciąży. Należy tylko przestrzegać pewnych zasad i nawet upalne dni nie będą doskwierały
Będąc w ciąży zdecydowaliśmy się na polskie morza. Choć zawsze lecimy za granicę. W następnej ciąży raczej wybierzemy Europę gdzieś blisko np Grecja bo już nie będę tak panikowac jak podczas pierwszej
w pierwszej ciazy bylismy na wakacjach w pierwszym trymestrze, chyba bym sie nie zdecydowala na dluzszy wyjazd w zaawansowanej ciazy
lecialam na wakacje samolotem i bylo super w 7 msc
Ja na same wakacje rodziłam
ja w wakacje nigdzie nie wyjezdzalam,bylo mi za ciezko juz…
Ja w 7 miesiącu lecialam 3h samolotem i było super
Ja się nie nadaje na jazdę
W ciąży chcę być blisko domu i mojego lekarza jakby co…