powiem Wam jak na to aptrze ze chyba mniej znaczy lepiej, jak za dzo tych wszystkich wesel, roczków komuni to juz ani człowieka to tak nie cieszy, ani nie bardzo wie co kupowac na prezent i wydatków tez spoko. i co chwile ta impreza, czasami jest to męczące poprostu, a jak tutaj nie isc? no nie da sie i trzeba
ja jest jedno i jeszcze bliskiej osoby to z chęcią się idzie
tez lubie jak jest jedno, max 2 wesela w roku bo to i jest koszt spory i jednak przy dzieciach to sie człowiek tak nie wybawi. trzeba opieke zorganizowac i tak sie mysli o tych dzieciach zamaist sie bawic
My jednego roku mieliśmy 6 wesel i na wszystkich byliśmy :P
hwehe no to juz w taką rytyne można popaść;)
my w przyszłym roku mamy 4 ( a synek będzie miał około pól roku) planujemy iść, ale co z tego będzie - zobaczymy heh
u nas na szczęście coraz mniej, ale kiedyś o co roku kupa wesel była
U mnie też teraz przez najbliższe lata to wesel będzie brak, chyba że ktoś wyskoczy, ale się nie zapowiada:P
u mnie jeszcze na razie się też wesela nie zapowiadają
teraz tez juz chyba nie bedzie u mnie tyle wesel co kiedys, ale ja sie nachodziłam wiec spoko
u nas zapowiada się dopiero za 2 lata
U nas sporo się zapowiada
Ja z małym dzieckiem chodizlam tylko na te wesela u bardzo bliskich osób. Wiadomo wesele to duży koszy a z dzieckiem to dużo się nie pobawisz. Co prawda na jednym córka usnęła w wózku na sali i tak prawie całe wesele przespała nie przeszkadzał jej hałas a chyba nawet spało jej się lepiej ;)
Koszt talerzyka coraz droższy. Więc chcąc żeby młodej parze chociaż za talerzyk się zwróciło już trzeba dać z 700 zł. Z dzieckiem to tylko do najbliższej rodziny.
Generalnie to jestem w stanie się zgodzić z waszym zdaniem. W dzisiejszych czasach pary młode zaczynają szukać oszczędności podczas organizacji wesela. Oczywiście nie musi to być jednoznaczne z rezygnacją z wysokiej jakości. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie by urządzić mniejsze wesele lub wybrać terminy poza szczytem sezonu. Warto jest trzymać się podstawowych zasad opisanych tutaj - https://fashionandbeauty.pl/5-rzeczy-o-ktore-musisz-zadbac-organizujac-wesele/ Zachowanie priorytetów z pewnością przyśpieszy cały proces i zaoszczędzi niepotrzebnego stresu :)
my to mieliśmy 3 lata temu razem z naszym 5 wesel
Ceny teraz to jest kosmos, dużo ludzi odmawia i nie przychodzą na wesela, myślę, że za jakiś czas to bedą tylko skromne uroczystości dla najbliższych:)
dokładnie każdy też teraz patrzy na koszty
Ale ogólnie zaprasza się też mniej osób chyba teraz bo jak ktoś ma zapłacić za ponad 100 osób wielką kasę to też się zastanowi czy go stać na to
Olaleksandra dokładnie robi się mniejsze uroczystości. Może kiedyś to wróci do normalności chociaż nie sądze, bo jest tak drogo że aż strach mysleć co będzie dalej;/