Wielowodzie w 24 tygodniu – czy ktoś miał?

Ja miałam planowa cesarkę w 40. Tygodniu

1 polubienie

Hantel byłam duża ale ilość wód miałam w porządku , jeśli by mocno było coś nie tak na pewno by cię gdzieś dodatkowo skierowała , jeśli masz ograniczyć cukier to się stosuj do tego i na spokojnie nie ma co się stresować . :blush:

1 polubienie

Oo to też dobry pomysł, żeby skonsultować to jeszcze z innym specjalistą, nie zaszkodzi zasięgnąć jeszcze opinii kogoś innego :blush:

1 polubienie

A masz już jakąś wizytę umówiona u innego lekarza , ?

1 polubienie

Ogólnie widzę coraz więcej powielanych wątków a najgorsze że większość z nas zamiast nie pisać to podpisuje lawinowe komentarze tak jak @Wesola95 pisała ostatnio pod innym trmatem sami robimy balagan bo pod powielonym postem odpisujemy my stare użytkowniczki.

Dziewczyny musimy zacząć zmiany żeby nie napędzać powielonych wątków . Wtedy myślę że inni będą się do tego stosować ,. Co wy na to?

4 polubienia

A ile dzidzia ważyła ? @Mama.kacperka ciężko będzie, ale wiem że muszę . We wtorek się umówię , bo tam gdzie chcę iść to dzisiaj mieli zamknięte . @Mamii no właśnie , ciekawe co inny mi powie, no i pójdę tam gdzie 3D/4D robią @magdap_96 a twoja dzidzia ile ważyła ?

A moja też dosyć dużo ważyła , miała się urodzić 4 kg ale na szczęście był blad pomiaru i było 3600 . Może u Ciebie też będzie inaczej

1 polubienie

Też liczę na mały błąd pomiaru :smile: 3600 brzmi zdecydowanie lepiej niż 4 kg :see_no_evil:

Też się przeraziłam , chociaż to wiadomo nic złego . Bardziej się obawiałam jak ja urodzę , ale i tak okazała się cc

1 polubienie

Ja też właśnie bardziej obawiam się tego porodu :see_no_evil: a pierwsze też miałaś cc ?

Tak dla tego że syn był ułożony miednicowo a drugie że blizna za cienka

Jestem za i podbijam żeby nigdzie to nie umknęło :grinning: szkoda, że nie ma opcji oznaczenia wszystkich dziewczyn na raz :grinning:

1 polubienie

A syn ile ważył? :blush::smiling_face:

Ja jeszcze jestem nowa ale jestem no TAK, bo sama jak czegoś szukać w lupce to mam problem bo widzę ileś postów z podobnym hasłem i trzeba wchodzić w każdy i to jest bez sensu.

Jesli coś jest powielone to powinno być oznaczone, napisane że to powielony wątek i reszta dziewczyn pewnie nie powinna komentować w tym a ta co wystawiła wątek powinna po prostu umieścić komentarz w starym wątku.

inna sprawa jak wątek jest mega stary bo czasem już tych mam nie ma na forum i nawet jak się go wznowi to nie widać tego. Ale w tym przypadku wątek był świeży bo z zeszłego roku.

No właśnie, w tym przypadku wątek był o czymś zupełnie innym, więc nie było powodu mieszać go z poprzednim. Starsze wątki też można odświeżać, a komentarze powinny pasować do tematu , nie każdy powód do dyskusji to powielenie.
P.S niedawno Ty dodałaś powielony wątek o sukienkach, gdzie to był identyczny wątek , a tu wyszłam prosto od lekarza i przestraszyłam się tym co lekarz mi powiedział a nie co mam ubrać na jakieś przyjęcie , gdzie jest już na prawdę dużo takich świeżych wątków. Ale dobrze, że o tym piszesz bynajmniej więcej już nie będziesz tego robiła .

1 polubienie

Ale teraz też się robi nie potrzebny bałagan , w temacie o Wielowodzie . Dodałaś wątek o sukienkach tak samo mogłaś podbić wątek sklepu ze sukienkami że szukasz na wesele , czy to aż taki problem że dziewczyna się stresuje i wstawiła wątek o Wielowodzie bo nie oszukujmy się nowe wątki są lepiej komentowane niż te stare podbite . Też nie jestem za wstawianiem co chwilę nowych wątków bo niektóre są wstawiane na siłę byle o aktywność chodziło . A to nie o to tu chodzi tylko najważniejsze jest że są pomocne mamy i takie dostają się do testów . Są dziewczyny które wcale wątku nie dodają napiszą 20 komentarzy i do testu się dostaną . Sama wiem jak ja wyszłam od ginekologa pierwsze co wstawiłam wątek o torbielach w głowie za dużo nie szukając starych wątków byłam w takim stresie że nie życzę tego nikomu . A jeśli wątek jest o Wielowodzie to o ile kojarzę to nie aktywny to za duży bałagan się raczej nie robi , gorzej jakbyśmy w jednym czasie pisały o Wielowodzie , co innego jak ktoś chce porady o zdrowie a co innego jak ktoś wstawia wątek dla pogaduszek też . Dziewczyny zamiast wesprzeć kogoś czepiacie się powieleń wątków . O ile wiem @Magdallenka0897 wstawila wątek po bardzo długim czasie a są też osoby co wstawia kilka w miesiąc a tu chodzi o to aby być pomocnym

3 polubienia

Masz racje, Teraz wychodzi ze o wazny temat niemozna założyć watku a o glupoty juz tak :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:
Moim zdaniem nic takiego sie nie stalo ze zalozyla nowy temat po to to forum wkoncu jest, tym bardziej ze tamten byl stare pare lat to tylu… nie ktore watki sa zakladne a po tygodniu powstaje ten sam lub podobny

4 polubienia

Jak dla mnie lepiej założyć nowy - powielony wątek jeśli w starym jest bałagan, bo zbacza się z głównego tematu. Tu temat jest ważny a w tamtych wątkach była praktycznie końcówka ciąży więc to też inaczej. Można podbić ale te podbite często umykają. Też nie ma co przesadzać z odświeżaniem wątków bo kolejnej mamie ciężko się będzie przebrnąć przez np 300 wpisów nie na temat. Pamiętam że ostatnio jakaś mama założyła nowy wątek z pytaniem o ekspres i dostała odnośnik do wątku gdzie jest ponad 500 wpisów i większość z nich nie na temat

3 polubienia

@Mama.kacperka @ewelka8990 Dziękuję za te słowa i za zrozumienie :heart:
Dokładnie tak jak piszesz ,czasem emocje są tak duże, że człowiek nie myśli, tylko chce szybko zapytać i dostać wsparcie. Ja też uważam, że najważniejsze jest, żebyśmy były tu dla siebie, a nie żeby się wzajemnie rozliczać z tego, kto i ile wątków dodał , bo nie chodzi tu o to żeby siedzieć cały dzień na forum i na wszystko odpisywać tylko żeby być pomocnym.
Może @Mamuska357 przechodziłaś super, spokojną ciążę i dlatego nie do końca rozumiesz, jak to jest wyjść od lekarza z płaczem i stresem w głowie. W takiej chwili naprawdę ostatnią rzeczą, o której się myśli, jest przeszukiwanie forum człowiek po prostu szuka pomocy i wsparcia. Zamiast się czepiać, lepiej czasem napisać jedno dobre słowo, bo dla kogoś może to naprawdę dużo znaczyć

1 polubienie

Przepraszam bardzo, ja jedynie zwróciłam uwagę że temat jest powielony bo taki wątek już był i to całkiem niedawna. Nie oceniałam czy to jest temat ważny czy nie ważny albo czy to temat błachostki. I trochę nie fajnie z Twojej strony że uważasz że jak coś ty napisałaś to jest to istotne a jak ja wrzuciłam temat inny dla mnie istotny to uznałaś że to temat mało istotny. Nie jednokrotnie dziewczyny zwracają na to uwagę by był zachowany porządek. W temacie sukienkę o ile mnie pamiętać nie myli też to ty zwróciłaś uwagę że powielam wątki. Z tego co kojarzę jesteś tu znacznie dużej niż ja i również pilnujesz tego by wątki się nie powtarzały a zrobiłaś dokładnie samo ……

@Mama.kacperka i bardzo słusznie że o tym piszesz bo właśnie może jestem tu krótko ale odnoszę wrażenie że ze dla niektórych walka o produkty do testów (rozumiem że są atrakcyjne nagrody) jest ważniejsza niż rzeczowe komentarze. Ja nie oceniam jakości komentarzy ale już sama zauważyłam po miesiącu jak dużo jest zbędnych komentarzy typu „tak masz rację” i tym podobne a wystarczy po prostu jak się z czymś zgadzamy dodać serduszko. Zresztą już gdzieś widziałam jak któraś z mam o ty wspominała w jakimś poście.

Sama wiem że jak są stare posty to gorzej się tworzy komentarze bo inne mamy tego nie widzą ale taki jest tu standard z tego co widziałam. A jeśli nie to, tworzymy nowe posty bo są lepiej czytane i po prostu nie odznaczajmy czy coś jest powielone czy nie. Bo jeśli ma to byś wybiórcze bo jedne mogą a drugie nie bo ich temat jest w ich mniemaniu ważniejszy to trochę nie tędy droga.

@ewelka8990 ja nie napisałam że to coś złego, a jedynie zwróciłam uwagę że już taki był. Zresztą nie tylko ja o tym wspomniałam bo też o bałaganie napisała @Patrycjaw25 i @Wesola95. Dlaczego uważasz że mój most jest „głupotą”. Dlaczego to oceniasz?

1 polubienie