Oczywiście że miałam różne chwile w ciąży i też były takie że potrzebowałam rady i wsparcia ale każdy inaczej sobie daje radę. I nie oceniam tego czy to temat ważny czy nie czy dotyczy stresujących chwili czy nie tylko skomentowałam zgodnie z tym co wielokrotnie widziałam jak dziewczyny czy ty robiłaś.
@SylwiaMK ok ja nie mam nic przeciwko by tworzyć nowe posty i dla mnie to super bo też nie lubię przeglądać starych ale prośba by każdy mógł tworzyć bez komentarzy w stylu to już było a nie tylko w wybranych sytuacjach lub osobach
2 polubienia
Naprawdę nie chcę się kłócić ani ciągnąć tego dalej. Jak coś źle napisałam , to przepraszam. Ja Od czwartku cały czas o tym myślę i uważam, że to jest zupełnie niepotrzebne. Dzisiaj w nocy jeszcze się obudziłam i krew mi leciała z nosa i miałam duże skrzepy , więc nie mam na prawdę siły , chciałam się tylko dowiedzieć czy ktoś tak miał , bo się przeraziłam. Każda z nas ma prawo zwrócić uwagę czy założyć temat, który jest dla niej ważny. Są święta i szkoda energii na takie nieporozumienia
3 polubienia
Jasna sprawa. Ja też nie zamierzam tego ciągnąć tylko się odniosłam do waszych komentarzy
bo odnioslam wrażenie „zmasowanego ataku”
Dla mnie jest ok. Teraz najważniejsze byś się nie denerwowała i spędziła fajnie święta. Czego Ci życzę 
1 polubienie
To tak wracając do głównego wątku, @Magdallenka0897 kiedy masz kolejną kontrolę u ginekologa ? I badanie krzywej już miałaś robione ?
Poki co to staraj się nie martwić na zapas chociaż wiem że to ciężkie żeby się nie przejmować
ja nie znam nikogo kto miał wielowodzie, sama też nie miałam.
3 polubienia
Co do krwi i skrzepów w nosie to często tak jest w ciąży. Ja też tak miałam. Po prostu w ciąży jest większe ukrwienie i wrażliwość śluzówki i zwykle jest to niegroźny objaw.
2 polubienia
Prognozowali 4500g
a urodził się prawie w terminie bo 39+4 to ważył 3690g
2 polubienia
Ooo to dobra wiadomość
uspokoilas mnie troszkę
a pamiętasz ile ważył w 24 tc?
2 polubienia
Oj musiałabym sprawdzić bo nie pamiętam
A mogłabyś to sprawdzić dla mnie i napisać ?
U mnie też zapowiadała się duża dziewczynka i prawodpodobnie by była ale urodziła sie 36+4 wiec troche wczesniej z waga 3230g.
Też w pewnym momencie wód miałam na granicy
Sprawdzę Madziu po weekendzie bo nie mam ze sobą teczki 
to dam Ci znać
1 polubienie
Ja mam wizytę na początku maja i ciekawe co mi teraz powie i dodatkowo mam umówione 3D
@Magdallenka0897 ja sprawdziłam to miałam wizytę w 25 tc i moja ważyła wtedy 1033g . Od początku była za duża o dwa tygodnie tak wychodziło na USG. Teraz w poniedziałek mam wizytę i zobaczymy ile waży bo lekarz wspomniał, że jak nadal będzie tak rosnąć to wyślę mnie na indukcję w 38 tc. A ostania wizytę miałam na koniec marca to ważyła 2629 g i to był 33 tc.
To moja dzidzia w 24 tyg 746 g i mnie tak nastraszyła , że może się coś stać . A też ci mówiła , że masz Wielowodzie ?
Nie , u mnie ciągle było w normie . Tylko waga dziecka większa i od początku słyszałam, że będzie duże dziecko.
To daj znać w poniedziałek jak Ci teraz wyszło
A na kiedy masz 3D ? Ciekawe co ci ten lekarz powie
Na początku Maja , nie pamiętam dokladnie
Daj znać bo też jestem ciekawa , może nieraz też się mylą i wcale nie jest aż tak dużo tych wód . Ale dobrze być czujnym
1 polubienie