Witaminy dla mamy

Nie znalazłam takiego wątku (wyskakuje mi jakiś błąd) dlatego utworzyłam nowy. Zastanawia mnie czy bierzecie jakies witaminy jeśli  karmicie piersią? . Czytałam ostatnio że powinno się brać. Jakie polecacie w takim razie? Czy trzeba zwrócić uwagę na jakieś inne czy poprostu takie jak brało się w ciąży? Co sądzicie o tych ze zdjęcia. 

Mi po porodzie zalecono brać dha i witaminę d. Dlatego biorę te same witaminki co w ciąży bo dodatkowe bie zaszkodzą. W moim przypadku to symvital mama 

Mi przepisali witaminy dha. 

Natinka a gdzie kupujesz ten symvital. 

Normalnie w aptece? Przeczytałam opinie i jest bardzo dobry a w sumie pierwszy raz słyszę. Ja w ciąży brałam Omega med i też podobno jeden z lepszych ale cena powala 

Migdzie w sklepie nie widzialam. Wiec na pewno jest dsyepny tylko w aptecealbo w aptece internetowej. 

Ja przy kp dalej zażywałam Prenatal duo :) moja gin mi polecała.Warto dalej po porodzie kontynuować zażywanie witamin, organizm przy kp potrzebuje wsparcia ;)

Vita-miner Prenatal +DHA niestety nie ma najlepszego składu. Fajne zestawienie jest na stronie PanaTabletki. Można sobie poczytać. 

Ja brałam Preanatal Uno, potem Duo. W aptece internetowej można było w miarę przyzwoitej cenie kupić.

Rena dzięki. Przeczytam. Właśnie ten vita-miner wyswietlil mi się gdzieś w dobrej cenie ale tak myślałam że jak cena dobra to pewnie nie będzie ciekawy. 

Tak zgadza się, Vita-miner jest dobry cenowo, ale ma zdecydowanie mniej poszczególnych witamin. Polecam stronę Pan Tabletka- witaminy w ciąży, opisane są wszystkie witaminy dostępne na rynku, wraz z oceną ich składu. Ja brałam prenatal duo, droższe ale skład bardzo dobry.

Ja w ciąży i teraz przy kp biorę pregne plus. Lekarz zalecal mi ją w ciąża a po porodzie nadal ja biorę. Nie wyobrażam sobie nie brać niczego przy kp wiadomo że naturalnymi sposobami nie jesteśmy w stanie uzupełnić zapotrzebowania. zy

Moja szwagier aktualnie bierze Pregne i też twierdzi,że ma dobry skład :) ale Prenatal ma trochę więcej składników.

Moja kuzynka w ciazy bierze dha +. Wczesniej brala pregna. 

Vita-miner nie jest wcale taki drogi. Jak za taki sklad. 

Ja biorę Vitaminer Prenatal bez DHA, takie różowe opakowanie. Karmię córkę już prawie 4,5 miesiąca i witaminy chcąc, nie chcąc są potrzebne.

Nie wiem dlaczego wcześniej nikt mi tego nie zasugerował a ja nawet na to nie wpadłam a przecież to logiczne. Naszczescie dziś już się zaopatrzyłam w prenatal duo. 

Jedna z moich fryzjerek poleca wszystkim swoim klientkom te tabletki na to aby mieć mocne, zdrowe włosy.

Moniczka prenatal? 

Ja polecam z całego serca..brałam te witaminy w ciąży przy obu synkach i mam zdrowych i mądrych chłopaków jeden ma 6lat drugi 17mc..teraz jestem karmiąca piersią i kupuje te tylko różowe bez dha...i jest ich 60tabletek a cena zależy od apteki w jednej płaciłam 28 a w innej 21 a te różowe w jednej 27a w drugiej 18zl;-) włosy to super mi rosną i każdy się dziwi ze już mam takie długie włosy i mało mi wypadają , także ja je zawsze polecam wszystkim �

Ile płacicie za ten vitaminer? Jedna tabletka dziennie? 

Ja w ciąży zrobiłam zapasy a że urodziłam wcześniej to teraz je kończę ;) dha biorę codziennie ze względu na to że karmię piersią, przyjmuje tez pregnę. 

Przy kp dziecko w pierwszej kolejności otrzymuje witaminy z mlekiem matki, wiec warto je uzupełniać, ale słyszałam tez opinie ze suplementacja witamin staje się konieczna dopiero gdy wystąpią ograniczenia w diecie matki np rezygnacja z nabiału czy mięsa.

Ja po urodzeniu Kubusia brałam Femibion, tak jak w ciąży. Z resztą takie mialam zalecenie od ginekologa i ze szpitala, pobiewaz mialam silną niedokrwostość.

Kiedy z przyczyn  niezależnych ode mnie nie mogłam dłużej karmić moim mlekiem bralam na wzmocnienie wlosow Vitapil Mama, bo strasznie wypadły.