Potrzebujesz wsparcia i zastanawiasz się, czy przed urodzeniem dziecka przysługuje Ci wizyta położnej? Ile razy w ramach NFZ może odwiedzić ciężarną? Spotkanie edukacyjne - co to takiego? Dowiedz się, gdzie szukać położnej, jak przebiega wizyta i czego dowiesz się podczas spotkania z położną w ciąży.
ja nie miałam takich spotkań mój kontakt z położną ograniczał się tylko do ważenia i mierzenia ciśnienia przed każdą wizytą kontrolną u ginekologa i to tyle
Moja położna jest super, udzieliła mi wiele cennych informacji
Nie odwiedzała mnie, bo o to nie zabiegałam i w sumie dobrze zrobiłam. Nie jest zbyt miła ta Pani, ale cóż. Nie kazdy ma powołanie, by być lekarzem. Niektórzy robią to z “konieczności”
Dla mnie te wizyty to była kąpletna strata czasu, ale to pewnie dlatego, że trafiła mi się położna której się nic nie chciało
kiedy położna lekceważy sprawę niestety to nam nic nie daje i jest to tylko strata czasu
Tylko problem i nic więcej.
dobra połozona pomoże nam w każdej sytuacji z maluchem
no dobra tak ale najgorzej jak się trafi na taka położna co ma wszystko w nosie
W czasie ciąży narazie nie słyszałam by któraś z koleżanek korzystała z takich wizyt
Ja korzystałam z opieki położnej w szkole rodzenia. Fachową opieką i badania (M. In. Detektor tętna, waga, cisnienie). Do 31 tyg. Wizyty raz w tygodniu, potem dwa. Warto bylo.
nie korzystalam z takich wizyt ale chodzilam na szkole rodzenia
Jeśli ktoś chodzi do darmowej szkoly rodzenia to zajecia w tej szkole są traktowane jako opieka poloznej, jeśli sie nie chodzi to wtedy mozna pojsc do poloznej Np w przychodni
Nie miałam takich wizyt oraz nie słyszałam by w moim mieście było coś takiego.
W ciąży nie przychodziła
Tylko żeby trafić naprawdę na fajną położną, żeby nie robiła problemu, że musi przyjść do ciężarnej to czasami graniczy z cudem
Mnie odwiedziła dopiero w drugiej dobie po porodzie ale nie wymagałam wcześniejszych wizyt
niestety trafienie na fajna położna jest ciężkie
W czasie ciąży położna do nas nie przychodziła.
ja w ciąży z tego nie korzystam