Woda w diecie dziecka

Ja po skończonym 4 miesiącu trochę przepajałam, bo wtedy zaczynaliśmy podawać inne rzeczy niż mleko. 

Pamiętajcie że można podawać wodę od pierwszych dni życia jak zajdzie taka potrzeba warto taka ewentualność konsultować u nas przez problemy z brzuszkiem było takie zalecenie zarówno położnej jak i pediatry 

Ja wode podawałam przy RD od 6msc, wcześniej nie widziałam takiej potrzeby

Ja dopajałam synka wodą w lecie

Tez podaje dziecku wodę szczególnie w te upaly

Ja dawałam i wodę i herbatę rumiankowa i koperkowo rumiankowa ale widziałam że dziecku lepiej jeśli chodzi o kolki więc dawałam niż truć kolejnymi kroplami

Po ukończeniu 6 miesiąca 

Nie u nas woda od razu i herbata tak samo :) 

U nas po ukończeniu 6msc. Tylko u nas syn cycoholik , non stop był na cycku, wiec nawet nie miałam potrzeby dawać wody ;) a jak kiedyś kupiłam mu specjalna herbatkę , to wgl jej nie chciał.. 

my tez na cycu wiec woda to w gre wchodź ewentualnie na spacerach 😂

u nas pierś na razie wystarcza, ale mamy dopiero 3 miesiące, może faktycznie jak w sierpniu będą upały a maluch z 5 miesięcy to zaopatrzę się w wodę na spacer, bo karmić w upale na spacerze to niezbyt wygodnie. 

Ja przekonuje syna.do wody i woli pierś;)

moje pija duzo wody na szczeście

Ja teraz podaje dużo w te upały 

Obaj synowie piją dużo wody starszy ma bidon z Dafi filtrujący 

U mnie córka starsza lubi wodę. Syn już po mału uczy się pić. Najmłodsza głównie pierś ją interesuje a wode pije ale tylko z łyżeczki i niezbyt duzo. 

U mnie starałam się od początku uczyć picia samej wody. Córki były młodsze to nie bardzo chciały więc dawałam odrobinkę soku tak tylko do smaku. Niczym nie słodziłam. Z czasem się nauczyły pić czystą wodę :) A wcześniej były na piersi :) 

U mnie na szczęście nie mam problemu z piciem wody, syn pije tylko wodę i to w dużych ilościach ;) drugiem tez będę podawać sama wodę ;)

mój starszy synek też tylko woda, przy drugim pewnie też nie będzie problemu.

U nas córka takie etapy ma najpierw byla woda i nic więcej potem tylko i wyłącznie soki albo woda z sokiem , herbata a teraz znów tylko i wyłącznie czysta woda nawet herbaty nie chce