MamaLaury to moj od poczatku herbaty , czy soków się nie napije. Kiedyś mu dawałam , ale pluł. Ostatnio w sklepie wziął sobie soczek z rurka i się zarzekał , ze na pewno go wypije , jego mina jak zrobił łyczek :D wsyztsko wypluł i stwierdził , ze jednak go nie chce :)
Moja córka pije soki nie mogę ja na wodę nauczyć
Ja.mlodszego syna nie mogę nauczyć pić wody ani soku.. na szczęście zaczął pić mm to do wody dodaje trochę mm I pije.
u moich nie bylo problemu
Femka myślę, ze jak będziesz podawać sama wodę, to z czasem się nauczy.
Ja zaczęłam podawać na łyżeczce kilka kropelek wody przegotowanej 2miesiecznej córce, bo przez te upały masakra, co ok 30min na piersi i t4oche ucierpiały na tym moje brodawki i jej wargi. Po konsultacji z lekarzem i położną mamy właśnie taki "przywilej" - jak w ciągu całego dnia wypije 2 łyżeczki to maks, ale też na początku pluła i pluła. A z butelki się jej nie da podać bo nie chce złapać, tak samo jak smoczka zwykłego. Więc póki co w ruch poszła łyżeczka z testowanego zestawu od canpol :)
Paulina, skoro takie macie zalecenia, to oby Twoje brodawki doszły do siebie :)
Nasz syn ma już 10 miesięcy, więc normalnie wodę pije z kubka i z bidonu - w upały na pewno więcej niż wcześniej.
Paulina jak macie takie zalecenia to okej. W sumie od malutkiego przyzwyczajana do smaku wody, później będzie wam lepiej z podawaniem wody, jak już będzie Piła z kubeczka. Mój syn pije tylko i wyłącznie wodę i drugiemu tez będę podawać tylko wodę ;)
Moja córka tak dobpoltora roku tylko wodę piła w sumie. Później wyleciały jakieś Kubusie ale jak jest taki upał to córka sama prosi o wodę. Nie chce pić żadnych kubusiów i bardzo się cieszę z tego bo woda najlepsza
Moja córka tak dobpoltora roku tylko wodę piła w sumie. Później wyleciały jakieś Kubusie ale jak jest taki upał to córka sama prosi o wodę. Nie chce pić żadnych kubusiów i bardzo się cieszę z tego bo woda najlepsza
U mnie latem też piją najwięcej wody :) Przy upałach nie mają takiej ochoty na soki. Szczególnie gęste typu Kubuś :)
No właśnie woda na upał najlepsza bo to wszystkie dosłodzone napoje nie gaszą tak pragnienia
Ja synowi wciskałam jakieś bobofruty, kubusie, herbatki, co cokolwiek innego niż wodę, ale wszystkim pluł.. i tak do dzisiaj. I w sumie teraz myślę, ze dobrze. Drugiemu nie będę wgl soków itp podawać ;)
Mój syn nie chce pić dalej wody i soków. Pediatra powiedziała, żeby nie podawać soków bo później dziecko nie będzie chciało pić wcale wody
No najlepiej zacząć od wody żeby nie przyzwyczajać do słodkich soków. Tak samo herbatę najlepiej podawać bez cukru. Z czasem soki rozcieńczałam z wodą lub kupowałam na bazie wody :) Np. te babydream. Ale głównie sama woda. Ważne by dziecko nauczyło się ją pić :) U mnie z jedną córką nie było tak łatwo przekonać do wody.
Femka No właśnie i ja tam robiłam, ze dawałam wodę , wiedzę a później soczki i soczków nie chciał. A teraz będę podawać wodę , a soczków nawet nie będę próbować podawać, bo po co . To sam cukier ;)
mój synek wodę lubi, jak widzi sok to więcej wypije. mimo to ja sok bardzo rozcienczam jesli juz go podaje 1/3 soku, 2/3 wody.
Mój na szczęście nie lubi soków.. Więc woda wygrywa ;)
U nas też woda to podstawa. Soki dzieci wypiją jak widzą a mamy bardzo rzadko, przy okazji jakiejś imprezy najczęściej. Także wodę piją chętnie i sami wołają jak chcą pić by im wodę dać.
Starszy syn pije wodę kiedy nie ma soku. Chociaż u niego różnie bywa.. no ale pije w przeciwieństwie do brata ;)