Wg mnie te dostawki są bardzo niewygodne, tez widziałam mamy które chodziły nieco bokiem lub pchały wózek na bardzo wyprostowanych rękach, taka pozycja napewno nie jest wygodna. Ja raczej zdecydowałabym się na wózek podwójny, ale gdzie siedziska są obok siebie, te pozostałe do mnie nie przemawiają.
Megg u nas, gdy przychodzi jesień, tak blokują drzwi w sklepach typu biedronka, że pojedynczym wózkiem wjeżdża się na styk, do tego wieczne palety porozstawiane między półkami powodują że wózek jeden obok drugiego to istny koszmar, a szkoda...
Dostawka dla mamy nie jest wygodna, ale zazwyczaj te starsze dziecko już samo chodzi i tylko jak już nóżki bolą to chce podjechać. Nie cały spacer jest w wózku. A jednak dostawka poza komfrtem to jednak praktyczniejsza. Te podwójne wózki wydają mi się strasznie wielkie.
Ja o takim typowym podwójnym wózku raczej nigdy nie pomyślę, bo jak pisałam wydaje mi się niepraktyczny. Tylko na spacery po powietrzu fajny. A dwa wózki mieć to trzeba mieć gdzie je trzymać. Jednak jak będę miała dwójkę to super pomysłem jest taka przyczepka do roweru. Na rower idealna bo dwójka dzieci może być, ale i ma ona funkcję takiego wózka. Więc do tego rozwiązania jestem przekonana. Nawet już myślałam nad nią, ale kupować pojedyńczą na razie bez sensu, ale jak będzie więcej dzieci to pomyślę na pewno.
Niekoniecznie zależy jak wózek wyglada. Koleżanka ma taki że wygląda jak.zwykla spacerówka a drugie dziecko jakby w koszu siedzisko wózka. A właściwie nawet leżało bo rozkładało się
Co prawda ja takiego wózka nie potrzebuje i obym już nie potrzebowała ale tak zaintrygowalyscie mnie komentarzami że zerknę w wolnej chwili z czystej ciekawości :)
Ja kupiłam taki wózek podwójny x-landera, ma siedziska obok siebie nie za sobą i jest spoko :) jest zgrabny tak że w każde drzwi normalnie wejdzie :) u mnie dzieci rok po roku i się super sprawdził
Myślałam nad takim wózkiem. Ale oduczylam starsza wózka. Tzn ze mną jak idzie na spacer to nie chce wózks nawet. Ale zeby się wzięło to trochę by podjechała ale woli biegać bawić się
Też myślałam o jakimś wózku ale synek ładnie chodzi obok
Jeśli nie ma potrzeby to po co kupować wózek
Mój syn niedługo kończy 2 lata. Sam juz dawno biega ale czasem na wycieczki czy dalsze spacery bierzemy wózek bo w końcu mu się już nie chce iść.
Rozważałam zakup dostawki ale gdzie nie zapytałam to wszyscy odradzali. Znalazłam wózek podwójny bebetto 42 i wydaje mi się, że w nim te spacerówki są największe w porównaniu do innych wózków.
My rozważamy zakup używanego, bo jednak bym chciała chodzić na spacery po 5 km tak jak w 1 ciąży a nie tylko parę metrów wokół domu. No i na pewno byłby lepszy na wycieczki, chociażby pójść na Morskie Oko czy na cały dzień do zoo to już wyczyn dla dwulatka. Myślę, że na przyszłoroczne wakacje też by nam się sprawdził. Musimy tylko trafić jakąś okazję cenową :)
ewula91 na dłuższe spacery wybieram się z mężem więc albo on bierze drugi wózek albo nirsie na rękach
Ja nie mam dzieci rok po roku tylko 5 lat różnicy ale myślałam że będę musiała kupić dostawkę do wóżka dla córki, ale na szczęście obyło się bez i dobrze sobie radzimy a córka nie narzeka na nóżki.
Ewula a ja słyszałam dobre opinie właśnie o dostawce do wózka może zależy w jakim wieku jest dziecko
Ja dostawali też nie brałam pod uwagę. Córka dobrze sobie radzi
Aneczka my nie mamy na razie żadnego drugiego, nawet lekkiej spacerówki. Ale no w czasie gdybym chciała iść na spacer to maz będzie w pracy, więc mi nie pomoże a z dziadkami nie będę starszaka dziennie na 2h zostawiać bo też nie o to chodzi. Trafiła mi się okazja na lokalnej grupie, chociaż nie chcę zapeszać. Miala mi dziewczyna wysłać dodatkowe zdjęcia i jeszcze nie wysłała a pisała, żeby pod koniec tygodnia przyjechac zobaczyć. Mam nadzieję, że to wypali bo chciala sprzedać wlasnie ten bebetto 42 za ok 400 zł.
Nati mi zależało na dostawce z siedziskiem i pasami, z pompowanymi kołami dobrymi na wertepy. Takie używane znalazłam po ok 500 zł a głównie mi osoby pisaly ze niewygodnie się prowadzi, no i minus bo dziecko sie ani nie rozłoży wygodnie ani nie zdrzemnie w razie czego.
Także jesteśmy zdecydowani na wózek ale nie chcemy przepłacać.
Właśnie nie wiem jak to będzie zimą wyglądało. Bo teraz synek ładnie chodzi a jak będzie zimą:D
Ewula my mamy wózek 3w1 i lekka spacerówkę. Więc jak jest opcja idziemy z dwoma wózkami
My mamy niestety ciężki wózek
Ja mam lekka spacerówkę;))
Anulka mój wózek też ciężki bo 16kg, ale spacerówka córki juz tylko 6kg