Wskazanie do cc a decyzja do porodu naturalnego?

Myślę że zmiana lekarza nie jest tu wyjściem lecz szpitala. Na oddziale żaden lekarz na ochodzie mało co informuje o moich wynikach. O wszystko mam pytać ordynatora także widać że nikt mu w drogę nje wchodzi. Udało mi się dodzwonić do 2 szpitali i opowiedzieć im sytuacje w jedynym zdecydowanie powiedzieli ze mogą przyjąć ale po 37 Tc że względu że mają słabe zaplecze nanotologiczne a w drugim pani doktor powiedziała że samym wskazaniem do cięcia jest fakt bliźniakow 1k2o. Dlatego jutro rano się tam przenosimy. Od podstaw zrobią swoje badania ale mówiła że lepiej żebym miała dla porównania te również.

Marta to super że się udało wypis na żądanie teraz trzeba wziąć i nieugieta bądź bo mogą nagle próbować Cię od tego odwieźć sprawdź czy w wypisie wszystkie wyniki są zamieszczone i jedź do tamtego innego szpitala:)

Same bliźniaki nie są wskazaniem do cesarki. Ale skoro jest inplant i później mogą być z tego wzgledu nieodwracalne zmiany to lepiej nie ryzykować. Tym bardziej, że jest zaświadczenie, że ma być wykonana cesarka. Wątpię by ordynator po porodzie wziął na siebie odpowiedzialność. Najlepiej zmienić szpital, który weźmie do siebie wskazania i wykona cesarke. Nie ma co ryzykować, a nikt zdrowia nie wróci.

Najlepszym rozwiązaniem będzie zmiana szpitala

Niestety odpowiedzialności nikt nie bierze. Nigdy nie myślałam że coś takiego będzie miało miejsce. Tak traktować pacjentkie w ciąży

Rzeczywiście nie codzienną sytuacja . Teraz przeważnie jak jest ciąża bliźniacza to nie chcą ryzykować i od razu skierowanie na CC a tym bardziej Twoja sytuacja jest inna że względu na kręgosłup . Szczerze to nie wierzyłam co czytam . Na pewno stres nie jest wskazany zwłaszcza w ciąży . Dobrze że się wypisałaś i w innym szpitalu będzie dla was miejsce . A dlaczego ordynator stwierdził że przy cesarce stracisz macicę wytłumaczył swoje obawy ??

Ordynator wydaje się osoba nerwowa. A ja od wczoraj o tym cały czas myślałam i denerwowalam o co chodzi i zapytałam się wprost czy chce żebym została kaleką jak mi się coś stanie skoro mam zakaz a on zapytał czy chce stracić macice. I wyszedł. I nie powiedział tego tylko przy mnie lecz przy całym personelu który z nim chodzi. Zawsze jest ryzyko oczywiście ja to rozumiem, ale dla mnie sytuacja kręgosłupa jest bardziej ryzykowna tylko on widzę tego nie jest w stanie zrozumieć

Jechałam do tego szpitala z polecenia ze względu na dobry sprzęt i personel. I wszystko się zgadza, bo położne bardzo miłe, sprzęt dobry no ale zachowanie ordynatora to skandal.

Marta widać gość nie lubi przeciwstawienia taki wladczy jak widać i powiedział tak byś pewnie zamknęła usta owszem możliwość jest ale nie jest pewne że macice się straci A powiedział to tak przynajmniej wnioskuje z twojej wypowiedzi jakby przewidział przyszłość czyli działal w takim układzie niekorzystnie na twoje zdrowie bo mu się nie uda poprawić statystyk to po co ma się starać by wszystko było ok ja bym się bala leżeć pod nożem u takiego konowala za przeproszeniem…

Zaczęłam czytać o panu ordynatorze na Internecie jest bardzo dużo o nim informacji i opinii . Pan ordynator ma dużo wywiadów w których się wypowiada ze jest za porodami naturalnymi a cesarskie cięcie to fanaberia kobiety . Nawet była konferencja z jego udziałem , że kobiety traktują to jako ułatwienie …. I wiele opinii na temat pana ordynatora który nie jednokrotnie narażał życie i zdrowie kobiety zmuszajac do sn . Oczywiście ma tez wiele opinii pozytywnych w których jasno wynika ze swietny specjalista , który uławia porod sn .

Chyba walka z panem ordyntorem nie ma sensu skoro jest takim zwolennikiem porodów naturalnych . A dyrektor myśle , że nic by nie zrobił tym bardziej ze za porody naturalne szpitale dostaja mnóstwo pieniedzy od nfz a za cc jak za zwykły zabieg

Marta nie za cc więcej pieniędzy dostają właśnie bo to operacja…
W każdym razie te pozytywne opinie to pewnie kobiety które mogą rodzic sn nie mają Przeciwskazania do sn i są zadowolone że pomógł że nie zrobił cc za szybko itd ale te z wskazaniem do cc negatywnie widzą jego postępowanie jak to się mówi medal ma zawsze dwie strony :slight_smile:

Marta A Ty już w innym szpitalu czy dalej siedzisz w tym co byłaś?

U mnie w szpitalu po CC zaszyli chustę chirurgiczną kobiecie więc trochę slabo
To było drugie wykroczenie lekarza i został zawieszony

Jutro rano się przenoszę, bo partner był w delegacji i nie miał mi kto pomoc ale w nocy wraca I rano będzie. Zapewne masz rację, być może dobry z niego położnik jeśli chodzi o sn dlatego kobiety zadowolony ale człowiek zimny i bezduszny bo naraża w mojej ocenie moje zdrowie.

Niestety jak wybieramy szpital, co chwali się dużym odsetkiem sn, a ma mało cc, to może się okazać, że nawet w razie potrzeby zbyt się ociągają z wykonaniem cięcia. Kasaiaa nie strasz Marty :smiley:
CC w Twojej sytuacji to jedyne wyjście i skończy się na pewno dobrze i niedługo będziesz tulić swoje maleństwa.

Zgadzam się z rana choć są szpitale które mają porody sn na wysokim miejscu ale cc też jest wykonywane z poważnych powodek takich jak twoja właśnie u nas jest tak że cc nie ma tak o na życzenie i jak nie ma wskazania to sn ale jak jest powód to cc bez gadania.

Ja bym zażądała przeniesienia do innego szpitala… przez takich właśnie konowałów jest tyle zgonów wśród rodzących i ich dzieci.
Nie rozumiem jak można podważać taki powód… przecież to nie jest Twoje widzi mi się… bałwan jakiś.
Nie no jestem oburzona… jak tak można potraktować kobietę… jakby mi tak powiedział przy wszystkich że albo stracę macice albo będę kaleką to bym mu wprost powiedziała… że wolę być sprawna dla moich dzieci, skoro wyrzucił.Ci takie coś to niech bałwan poda Ci argumenty dlaczego grozi Ci stracenia macicy. Bo z tego co zrozumiałam to nic Ci nie wytłumaczył, a tylko niepotrzebnie zdenerwował.

Jak dla mnie to z tym że stracisz macice to taka groźba niejako wypowiedziana…

Marta jestem w szoku. Nie dopuszczałam w ogóle myśli, że ktoś może sugerować poród sn w Twoim przypadku, bo to jednak mniej bezpieczna opcja dla dziewczynek.
Mam nadzieję, że jesteś już w innym szpitalu i czujesz się zaopiekowana.
Czekamy na wieści.

TO jest niesamowite jak postępuje ten lekarz!!! Jak może podważać opinie innych lekarzy i zadecydować, że masz rodzić SN. Bliźniaki obecnie rodzą się poprzez cc i to bez innych wskazań, a Ty ewidentnie nie powinnaś rodzić naturalnie. Nie wiem, czy wchodzi w grę zmiana szpitala i reakcja innego lekarza, bo ten jest niepoważny!

Marta, czekamy na wieści :slight_smile: Liczę ,że wszystko ok u Was :heart: