Wspólne konto w banku. Jaki bank wybrać?

tylko ze lokata np podobno zabezpiecza nasze pieniądze bo nikt nie może ci ich ukraść bo faktycznie nie masz ich na swoim koncie 

Ja też tak robiłam, że zakładałam lokaty jak procent wzrósł. teraz po prostu trzymam na subkoncie oszczędnościowym, bo tam jest też większe oprocentowanie niż na normalnym koncie. Już nie zakładam lokat, bo teraz to pieniądze na budowę znikają raz dwa... 

Ja się nie znam na tych lokatach ale mąż często szuka promocji i już wiele razy udało nam się trochę zarobić na lokatach w różnych bankach :) 

ja mam w żubrze, natomiast mąż w santander i oboje jesteśmy zadowoleni z banku :)

Teraz podobno są lokaty na 8% . W Pekao SA zawsze były słabo oprocentowane.

ja jeszcze lokaty nie zakładałam ani się nie orientowałam, nie wiem jak to w tych bankach wygląda 

według mnie chyba lokaty na dzień dzisiejszy nie są korzystne

no bywa różnie zależy na jaki procent i na jaki czas zakładasz lokatę 

w sumie tak, zależy od banku i procentu lokaty

Najlepiej mieć w 2 bankach i przerzucać kasę 

Ja mam konto za zero w pko bank polski (niebieskie logo) - jedyny warunek to 5 transakcji na dowolną kwotę na miesiąc 

Mąż ma ING i też ma zero oplat. 

Póki co mamy dwa, może kiedyś zrobimy jedno, zobaczymy 

my też mamy w pko i takie same mamy warunki  dwa oddzielne konta 

A mam pytanie do osób, które mają jedno konto z mężem. Jak rozwiązaliście sprawę z kartą? Bo ja np używam tylko karty + płatności internetowe (ale z komputera, nie z telefonu). Mąż tak samo w swoim banku. A jakbyśmy mieli jedno konto w jednym banku to mamy wtedy dwie karty? I osobne loginy do banku internetowego? :) 

Paulina teraz to sie telefonem placi;) co tam karta;)

Dokładnie ja też już karta tylko w tel 

Pod tym względem chyba jeszcze mam starodawne podejście hihi, jakoś nie przekonuje mnie fakt płacenia telefonem  :) 

Czuje się jak dinozaur hahah a jeszcze nie mam 30stki 

Też mi się wydaje że lepiej mi c w dwóch bankach konta i przelewy między Sobą robić. A teraz jeszcze z tymi lokatami na 8% liczą tylko za nowe środki to i 3 konta by się przydały żeby się opłacało.

Dokładnie:) czasem człowiek sam nie wie, co najlepsze i najkorzystniejsze, bo tyle różnych opcji dostępnych 

ale też są różne obawy bo jednak to nasza ciężka praca i nikt nie chce stracić 

My właśnie dlatego z mężem Tera 3 zakładamy ale szymukamy korzystnego bez karty i opłat