Cześć dziewczyny,
Chciałabym założyć z mężem wspólne konto w banku, jak na razie mamy dwa oddzielne, zależy nam na minimalnych opłatach za prowadzenie konta i dwóch kartach debetowych. Możecie coś polecić z własnego doświadczenia?
Cześć dziewczyny,
Chciałabym założyć z mężem wspólne konto w banku, jak na razie mamy dwa oddzielne, zależy nam na minimalnych opłatach za prowadzenie konta i dwóch kartach debetowych. Możecie coś polecić z własnego doświadczenia?
U mnie świetnie się sprawdza milenium bank
Chyba najdroższe są banki Pekao i PKO. Miałam kiedyś w Santader a teraz mam w mbanku i w jednym i drugim banku mam konta za darmo pod warunkiem że wpływa mi na nie wynagrodzenie, karta też jest darmowa jeśli zrobię nią zakupy za 300zł w ciągu miesiąca. Przelewy też są w większości darmowe.
Ja.mam konto w Pekao SA i po spełnieniu kilku warunków m.in. wynagrodzenie musi wpływać co miesiąc na konto, muszę kilka razy użyć karty itp. to nie płacę nic za konto i kartę więc polecam. Raz w miesiącu mogę pobrać pieniądze z każdego bankomatu każdego z banków.
A.to nie jesteś zadowolona z tych kont co masz teraz? Trzeba patrzeć na warunki. Chyba prawie wszędzie konta są darmowe. Po spełnieniu jakiś warunków. Najczęściej wystarczą wpływy i płatność kartą. Ogólnie polecam PKO, SA i BP, Alior Bank, Santander, Millenium.
Ja też mam w pekao są i polecam. Mają fajne promocje na lokaty
Ja mam PKO i jakoś nie narzekam. Mam za zero i wszystko jest darmowe jak zrobię obrót 300 zł kartą.
Też mam konto w PKO i jestem zadowolona aplikacja czytelna łatwy dostęp do produktów lokaty mobilne na 6% minimum ja jestem zadowolona:)
Co do lokat i % to warto albo mieć samej konta w dwóch różnych bankach, albo mąż inne a żona inne. Jest to korzystne szczególnie teraz gdy oprocentowanie lokat wzrosło. Najczęściej banki mają najlepszy procent dla nowych środków. Dlatego robię tak że w jednym banku mam lokatę a gdy się skończy to przerzucam do drugiego banku, tam dla nowych środków jest fajny % a jak się skończy lokata to znowu przerzucam pieniądze do pierwszego banku bo najczęściej mija tyle czasu że dla banku to znowu są nowe środki i tak na zmianę �
Z tymi lokatami też zauważył że najlepsze oferty są dla nowych środków. Nawet już 8% gdzieś widziałam.
Tak, dokładnie. Od 8.12.2022 mam w millennium na koncie oszczędnościowym nowe środki z 8%. Promocja kończy się 17.03, więc fajnie bo aż 3 miesiące ładny procent.
ale tylko na 3 miesiące to założyłaś ?
Mama Wojtusia to akurat nie lokata tylko konto oszczędnościowe, więc też fajnie bo już kilka razy tam dokładałam np. Pieniądze z RKO które na synka mam co miesiąc. A termin końca promocji z góry narzucony przez bank i raczej te promocje nie są na długi okres. Ale tak jak pisałam przerzucam z banku do banku i cały czas mam fajny %
Mama KKD robię tak samo :) Mam konta w 2 bankach i jak jest oferta na nowe środki to przelewam do jednego, na 8% na 3 mce, potem po skończeniu do drugiego. Akurat ostatnio się tak zazębiają, że jak kończę w jednym to mogę w drugim się jeszcze załapać. Teraz akurat mam w ING, ja się załapałam jeszcze na 8% a widziałam, że jakiś czas później już było 8,5.
hehe robie tak samo z tym ze ja mam 2 konta a mąż tez ma 2 konta i tak tylko przelewam ta kasą gdzie jest wieksze % zeby jednak coś urosło jak juz są te pieniądze w tym banku.
Dla mnie 2 konta w banku to zdecydowanie za dużo zeby to ogarniać hehe.
My z mężem mamy w dwóch różnych bankach ale u niego lokaty wcale nie są jakieś ekstra
Te0raz to chyba lokaty w ogóle nie są jakoś mega korzystne.
I tak i nie. Mi wczoraj wygasła 3 miesięczna standardowa lokata z 20 tysiecy 260zl więc jak mają leżeć luzem na koncie pieniądze to chyba lepiej lokata tym bardziej że w każdej chwili można zerwac
Ja mam od lat w Getin Banku i nie zmieniłabym go za nic w świecie teraz zmienił nazwę na VeloBank polecam z całego serca
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.