Wszystko, co powinnaś wiedzieć o wodach płodowych

ja miałam rozcinany pęcherz w trakcie porodu

nie dane bylo mi tego doswiadczyc

wszystko dopiero przede mną :slight_smile: będę mogła opowiedzieć dopiero w marcu 2016

Niestety nie doczekałam tego momentu,odejscia wod plodowych poniewaz mialam cesarke…zazdroszcze kobietom,ktore przezyly naturalny cud porodu-moze ktos powie ze jestem szczesciara bo nie meczylam sie w bolach. Mimo to,ze plakalam razem z moja corcia jak ja wyjeli,chcialam urodzic ja naturalnie.

Ja jeszcze nie wiem czy będę mogła rodzić naturalnie. Jestem w 15 tygodniu ciąży, oczekuję mojego maluszka i chciałabym urodzić go o własnych siłach. Ciekawe przeżycie chociaż bałabym się, że stanie się to w najmniej oczekiwanym miejscu. .

Ja się nastawiłam psychicznie, że będę rodzić naturalnie i udało się. Wody odeszły mi w łóżku, tam gdzie najbardziej obawiał się mój mąż :slight_smile:

jeśli chodzi o wody płodowe i ich odejście to razemz mężem martwiliśmy się o panele :stuck_out_tongue:

Najgorzej gdy sie to przytrafi gdzieś na mieście/ w sklepie

wszystko dopiero przede mną :slight_smile: ale jeśli wszystko bedzie w porzątku mam nadzieje ze urodzę naturalnie :slight_smile:

ja się też stresuję, że wody mi odejdą gdzieś poza domem, krępująca sytuacja :wink:

Po 2 moich porodach wiem, ze nie ma reguły. W pierwszym nawet nie byłam w stanie dokładnie określić kiedy odeszły mi wody, przy drugim pęcherz pękł na łóżku porodowym i za 15 minut dzidziuś był już ze mną.

Ja miałam zielonkawe…

Wody odeszły mi w szpitalu, były przezroczyste

ojejku dusia , ja mam nadzieje ze u mnie zielone wody nie odejdą

MI przekłuwali pęcherz i wody byly worzadku…

U nad odedzy w domu

U mnie odeszły wody, a godzinę później już urodziłam

edyta to bardzo szybko po odejściu wód, ja na poród po odejściu wód musiałam czekać 12 godzin

ja bym nie chciala zeby nie wody odeszły w domu

czasem mimo odejscia wód płodowych poród trwa jeszcze bardzo długo